Lazább passzból nehéz TD-t szerezni az NFL-ben

2020. szeptember 29. – 10:36

frissítve

Lazább passzból nehéz TD-t szerezni az NFL-ben

Másolás

Vágólapra másolva

Igazi csúcsmeccs volt az NFL harmadik fordulójának zárómérkőzése, hiszen a liga két legutóbbi MVP-je, vagyis legértékesebb játékosa találkozott a hétfő esti rangadón, amikor a Kansas City Chiefs és a Baltimore Ravens találkozott.

Patrick Mahomes és Lamar Jackson csatáját előbbi csapata, a címvédő Chiefs nyerte, amely 34-20-ra verte a Ravenst, nem utolsósorban Mahomes négy passzolt és egy futott touchdownjának köszönhetően.

Mahomes 42 passzából 31 volt pontos, ezekkel 385 yardot termelt a már jelzett 4 TD mellé. A Chiefs második pontszerzése különösen látványosra és lazára sikerült, Anthony Sherman ugyanis egy úgynevezett shovel passból kapta a labdát az irányítójától. Mahomes remekül adta el, hogy egészen másra készül, majd rettentő lezser mozdulattal pöccintette előre a labdát Shermannek, akit már nem lehetett megállítani a gólvonal előtt.

A Ravens nem várt sokat a válasszal, egyből egy 93 yardos visszahordott touchdownnal zárkóztak 13-10-re. A labdával Devin Duvernay nyargalt át majdnem a teljes pálya hosszán.

A Chiefs még a második negyedben meg tudott lépni 27-10-re, majd a harmadik negyedben hiába közelített 27-20-ra a Ravens, a negyedik negyedben végleg eldöntötte a mérkőzést a veretlenségét megőrző bajnok. Ráadásul nem is akárhogy, ugyanis a 143 kilós támadófalember, Eric Fisher állt be olyan pozícióba, hogy a szokottól eltérően labdát kaphasson, a trükkös megoldás pedig egy kétyardos touchdownt eredményezett neki.

A Ravens a 20 pont ellenére szinte az egész meccsen szenvedett, a 2019-es MVP Lamar Jackson passzaival 97, futásaival 83 yardig jutott, és bár ezzel messze csapata legjobbja volt, a többiek nem adtak annyi támogatást, hogy esélyük legyen a Kansas City Chiefs ellen.

(Borítókép: YouTube/NFL screenshot)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!