Mick Schumacher bemutatkozhat az F1-ben az Eifel Nagydíjon

2020. szeptember 29. – 15:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két Forma-2-es pilóta is bemutatkozhat a Forma-1-ben az október 11-i Eifel Nagydíj hétvégéjén, miután a Ferrari közölte, hogy a pilótaakadémiájához tartozó versenyzőt is autóba ültet a német futam első szabadedzésén. A német Mick Schumacher és a brit Callum Ilott természetesen nem a Ferrarinál vezet majd, előbbi az Alfa Romeónál, utóbbi a Haasnál kap lehetőséget.

Mick Schumacher a Ferrari garázsában 2020. szeptember 13-án a Forma-1-es Toszkán Nagydíjon Mugellóban. Fotó: Jennifer Lorenzini / Reuters
Mick Schumacher a Ferrari garázsában 2020. szeptember 13-án a Forma-1-es Toszkán Nagydíjon Mugellóban. Fotó: Jennifer Lorenzini / Reuters

A két versenyző jelenleg az első és a második helyet foglalja el a Forma-1 előszobájának tekintett F2-ben, Schumacher 191 ponttal vezeti a bajnokságot, Ilott 169 ponttal a második mögötte, amikor már csak két forduló van hátra a szezonból.

A szezonban még egy harmadik, a Ferrarihoz tartozó F2-versenyző is bemutatkozhat majd egy Forma-1-es szabadedzésen, az orosz Robert Svarcman (Robert Shwartzman) ugyanis az Abu-Dzabi Nagydíj első edzésén ülhet majd autóba.

Azt is tudni már, hogy Schumacher Antonio Giovinazzi helyett vezet majd október 9-én délelőtt, illetve hogy a három Ferrari-tehetség a csapat 2018-as F1-kocsiját vezetve készül majd fel a nagy lehetőségre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!