Roland Garros: óriási bravúr Fucsovicstól, legyőzte a negyedik kiemeltet

2020. szeptember 29. – 10:49

frissítve

Roland Garros: óriási bravúr Fucsovicstól, legyőzte a negyedik kiemeltet

Másolás

Vágólapra másolva

Fucsovics Márton óriási bravúrral négy játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevet hétfőn a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A világranglistán 63. Fucsovics rendkívül nehéz sorsolást kapott Párizsban, ugyanis a rangsorban ötödik Medvegyev tavaly döntős, idén pedig elődöntős volt a US Openen. A nyíregyházi játékos ugyanakkor nem volt teljesen esélytelen orosz riválisával szemben, mivel utóbbi még soha nem nyert meccset a Roland Garros főtábláján: 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is az első fordulóban búcsúzott. Fucsovics legjobb eredménye a 2018-as második forduló volt a salakpályás Grand Slam-tornán.

Fucsovics és Medvegyev eddigi mérlege egyértelmű orosz fölényt mutatott, hiszen Medvegyev háromból hármat nyert. Fucsovics a második fordulóban a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal találkozik majd.

A hétfői sikert karrierje egyik legnagyobb győzelmének nevezet Fucsovics, aki kiemelte, hogy először nyert top 10-es játékos ellen, ráadásul mindezt egy Grand Slamen sikerült elérnie.

„Meg akartam mutatni, hogy nagyon jó játékos vagyok, a célom pedig, hogy én is bekerüljek a legjobb tíz közé a világranglistán.”

A Huntennis.hu beszámolójában kiemelte, hogy magyar férfi teniszező ezt megelőzően több mint 37 éve tudott ilyen bravúrt bemutatni: 1983 májusában Taróczy Balázs Hamburgban verte az akkori világelső Ivan Lendlt.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért)

  • Fucsovics Márton-Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 6:4, 7:6 (7-3), 2:6, 6:1

(Telex/MTI)

(Borítókép: Fucsovics Márton a Danyiil Medvegyev ellen aratott győzelme után a Roland Garroson 2020. szeptember 28-án. Fotó: Anne-Christine Poujoulat / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!