Huszonöt év után újra BL-csoportkörös a Ferencváros

2020. szeptember 29. – 22:52

frissítve

Huszonöt év után újra BL-csoportkörös a Ferencváros

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar bajnok Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott a norvég Moldéval a Bajnokok Ligája rájátszásának visszavágóján, az odavágón elért 3-3-as döntetlen pedig azt jelenti, hogy a Fradi idegenben szerzett több góllal bejutott a BL csoportkörébe. A Ferencvárosnál 25 éve vártak erre a sikerre, 1995 őszén első magyar csapatként egyszer már sikerült elérniük a legfontosabb európai kupasorozat főtábláját.

A svéd Djurgårdens, a skót Celtic és a horvát Dinamo Zagreb után a norvég Moldén kellett túljutnia a Fradinak, hogy ismét bejussanak a csoportkörbe. A norvégiai odavágón elért 3-3-as döntetlen jó alap volt mindehhez. Szerhij Rebrov csapata az előny tudatában magabiztosan játszott, többet birtokolta a labdát a Moldénál, egyenrangú ellenfele volt a norvég csapatnak. A mérkőzés végére a hátrányban lévő Molde kissé beszorította a Ferencvárost, néhány nagy helyzetet is kialakítottak, de a lövéseik vagy nem találták el a Fradi kapuját, vagy Dibusz Dénes védte azokat.

A hosszabbításban a Fradi új igazolása, Myrto Uzuni a hálóba talált, de a gólt les miatt nem adták meg, ám a magyar bajnok enélkül is továbbjutott. A Ferencváros egy év alatt nagyot lépett előre, tavaly ősszel az Európa-liga csoportkörében szerepelt, most pedig a legfontosabb kupasorozatban sikerült ezt elérniük. A BL-csoportkör sorsolása csütörtökön, október 1-jén lesz, a Fradit a negyedik kalapból fogják húzni.

A Ferencváros mellett az ukrán Dinamo Kijev és a görög Olimpiakosz jutott még be a főtáblára Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójának keddi játéknapján.

Eredmények, 4. (utolsó) forduló, visszavágók:

Omonia Nicosia (ciprusi)–Olimpiakosz (görög) 0-0
továbbjutott: az Olimpiakosz, 2-0-s összesítéssel Dinamo Kijev (ukrán)-

Gent (belga) 3-0 (2-0) (2-1)
továbbjutott: a Dinamo Kijev, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel

Ferencváros–Molde (norvég) 0-0
továbbjutott: a Ferencváros, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal

szerdán játsszák:


Midtjylland (dán)–Slavia Praha (cseh) 21.00 (az első mérkőzésen 0-0)

Salzburg (osztrák)–Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 21.00 (2-1)

PAOK (görög)–Krasznodar (orosz) 21.00 (1-2)

(Borítókép: A ferencvárosi Somália (b) és Tokmac Nguen (j), valamint Eirik Hestad, a norvég csapat játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros–Molde mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2020. szeptember 29-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!