Valter Attila indul a Giro d'Italián

2020. szeptember 28. – 10:02

frissítve

Valter Attila indul a Giro d'Italián

Másolás

Vágólapra másolva

2007 után újra lesz magyar indulója a világ egyik legnagyobb kerékpárversenyének, a háromhetes Giro d'Italiának. Valter Attilát a lengyel CCC nevezte be az olasz körversenyre.

A 22 éves Valter Attila a 2019-es szezont még a CCC utánpótlás sorában töltötte, de tavaly az idény végén bejelentették, hogy a magyar bringás a top ligában szereplő World Tour-csapatban versenyezhet majd 2020-ban. A csapatvezetők már akkor utaltak rá, hogy Valter nagyon jó eséllyel indulhat majd a Giro d'Italián, ami eredetileg májusi és magyarországi rajttal szerepelt a versenynaptárban.

A koronavírus-járvány viszont teljesen felborította a menetrendet, a Giro októberre került, és Olaszországban lesz a rajt is. A verseny elhalasztása még jól is jöhetett Valternek, a szeptember elején megrendezett Tour de Hongrie megnyerésével is bebizonyította, hogy rendkívül erős.

A Giro d'Italián eddig egyetlen magyar, Bodrogi László tekert. Ő először és utoljára 2007-ben szerepelt az olasz körön. Még abban az évben Bodrogi tekert a Vuelta a Espanán, de azóta még közelébe sem jutott magyar bringás valamelyik Grand Tournak (Tour de France, Giro, Vuelta).

Valterre segítő szerep vár majd, de korábban arról beszélt az Eurosporton, hogy meg is akarja majd mutatni magát a Girón, nem csak egyszerűen végig akar rajta menni – bár az sem kis teljesítmény.

(Borítókép: Valter Attila a 2020-as Tour de Hongrie ötödik szakaszán, Kékestetőn nemcsak az etapot, hanem az összetettet is megnyerte Komka Péter/MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!