Insidethegames: Aján Tamás korszakában 130 súlyemelő-doppingmintát titkolhattak el

2020. szeptember 26. – 17:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) Aján Tamás vezetése alatt 130 doppingmintát rejthetett el, állítja az Insidethegames portál egy budapesti informátorra hivatkozva.

Az ARD német közszolgálati tévécsatorna oknyomozó újságírója január elején állította azt, hogy az IWF-et 2000 óta vezető Aján Tamás 5,5 millió dollárral nem tud elszámolni, ezenkívül több korrupciós és doppingeltussolási ügyben is felmerült a neve. Aján cáfolta mindezeket, de a vádakat aztán júniusban jórészt megerősítette a vizsgálatok lefolytatása után a McLaren-jelentés, amiben arról is írtak, hogy a szövetség legalább 40 doppingesetet eltitkolt.

Az Insidethegames szerint viszont ennél jóval több súlyemelőt óvhatott meg az IWF azzal, hogy egyszerűen a levett mintákat nem juttatták el doppinglaborokba. A portál egy korábbi IWF-alkalmazottra hivatkozva írja azt, hogy több mint 130 mintát rejtettek el. A minták egy részét évekkel korábban vették le, de az informátor szerint olyanok is vannak köztük, amelyet 2019-ben vettek le, akkor, amikor a sportág olimpiai státusza veszélybe került. Arról nincs információ, hogy hol tárolják ezeket a mintákat, és természetesen azt sem tudni, hogy pozitívak-e.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!