A századik percben nyerte meg bajnokiját a Manchester United

2020. szeptember 26. – 16:35

frissítve

A századik percben nyerte meg bajnokiját a Manchester United

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester United 3-2-re verte a Brightont az angol futballbajnokság második fordulójában. A 90. percben még csak 2-1-re ment a United.

Drámai végjátékot hozott a United és a Brighton meccse, amit végül egy kezezésért megadott 11-es döntött el. Egy kapura fejelt labdába a brightoni Neal Maupay ütött bele, az ezért járó büntetőt pedig Bruno Fernandes lőtte be a századik percben, egészen pontosan 99 perc 45 másodpercnél talált be.

Fotó: Glyn KIRK / POOL / AFP
Fotó: Glyn KIRK / POOL / AFP

Ez a találat minden idők második legkésőbb született gólja a Premier League-ben, 2011-ben a Chelsea-játékos Juan Mata 100:03-nál szerzett gólt a Norwich ellen.

A szombati meccsen a Brighton kezdett jobban a 40. percben 11-esből szerzett vezetést Maupay révén, de elég gyorsan egyenlített a United. Egy szabadrúgás végén Lewis Dunk saját kapujába terelte a labdát a 43. percben.

Az 55. percben már a United vezetett Rashford góljával, és a 90+5. percig maradt is a 2-1-es állás. Ekkor Solomon March egyenlített ki egy bevetődős fejessel. Az öt kapufát is lövő Brighton azonban nem örülhetett a döntetlennek, mert nem sokkal később jött Bruno Fernandes büntetője.

(Borítókép: John Sibley / POOL / AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!