„Szégyellek versenyezni, nyerjen más is” – 75 éves a Scitec Nutrition új arca (x)

2023. szeptember 8. – 10:54

„Szégyellek versenyezni, nyerjen más is” – 75 éves a Scitec Nutrition új arca (x)
Fotó: Scitec Nutrition

Másolás

Vágólapra másolva

Kiss László neve mára fogalommá vált abban a mosonmagyaróvári edzőteremben, ahol immáron kilenc éve edz. A 75 éves sportoló jelenleg is aktív erőemelő versenyző, holott a súlyzós edzést csupán egészségének megőrzése és javítása érdekében kezdte el. Felhúzás fogásnemben ennyi idősen is játszi könnyedséggel mozgat meg akár több mázsás súlyokat is. A Scitec Nutrition szeptemberi, Kortalanul elnevezésű, nemzetközi integrált kampányának köszönhetően most egy ország ismerheti meg Laci bácsit.

Szeptemberben új imázsépítő kampánnyal rukkolt elő a több mint 25 éves étrendkiegészítő és speciális élelmiszergyártó és forgalmazó Scitec Nutrition. Az óriásplakát és szpot elemeket is magában foglaló kampány célja, hogy egy hetvenes sportoló és egy húszas éveiben járó Team Scitec testépítő párhuzamba állításával megmutassa, a súlyzós edzés, mint életforma, illetve életérzés kortalan, idősek és fiatalok számára egyaránt perspektíva. Az óriásplakát és a szpot egyik főszereplője a Team Scitec egyik sportolója, a 25 éves Rakonczás Péter, aki fiatalkora ellenére rendkívüli fizikummal büszkélkedhet. A másik főszereplő pedig egy igazi hétköznapi hős, a 75 éves Kiss László.

– Kilenc éve vágtam bele az edzésekbe, amikor az orvosok csontritkulással diagnosztizáltak. Az erőemelést 2015-ben kezdtem el versenyszerűen, azelőtt egy évig csak köredzéseket végeztem, különböző gépeken. Korábban a hétköznapi emberek életét éltem, azt sem tudtam, mi az az erőemelés. Ahogy elkezdtem sportolni, a csontritkulásom 5-6 hónap után el is múlt. Amióta edzem, rendszeresen használok táplálékkiegészítőket, fehérjét, glutamint, kreatint, ginsenget, omega 3-at – meséli László.

Fotó: Scitec Nutrition
Fotó: Scitec Nutrition

– Laci bácsi 2013-ban jött le először hozzánk, és eleinte óvatosan, mondhatni, korának megfelelően edzettünk vele, de aztán egyszer csak észrevettem, hogy simán húzódzkodik saját testsúllyal. Itt jöttem rá, hogy vele másképp kell edzeni, mint a korosztályával. Így kezdtük el a közös munkát. Az első versenyén 180 kg-ot húzott fel, amivel meg is verte az aktuális bajnokot. Néha szó szerint vissza kell fognom őt, nehogy túleddze magát – mondja tanítványáról Freimann Sándor, Laci bácsi edzője, Magyarország első számú súlyzós tömegsport rendezvénye, a Scitec Power Challenge alapítója.

Fotó: Scitec Nutrition
Fotó: Scitec Nutrition

– Körülbelül 70 versenyen vettem részt idáig. 2015-ben, a legelső világbajnokságom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, ott csak második helyre kerültem, ez még most is emészt egy kicsit. Utána viszont nem engedhettem meg magamnak, hogy veszítsek, azóta minden versenyemen első szoktam lenni. A legbüszkébb a 2018-as GPC világbajnokságon elért eredményemre vagyok, 280 kg-ot sikerült teljesítenem, ami most is ott van a világranglista tetején. Van 12 világbajnoki aranyérmem, és ha egészséges tudok maradni, szeretnék még egy-két egyedülálló rekordot felállítani a korcsoportomban.

Fotó: Scitec Nutrition
Fotó: Scitec Nutrition

– Nagyon szerettük volna azt kommunikálni az emberek felé, hogy a súlyzós edzés – amely mellett vállalatunk is elkötelezte magát – mindenkié, kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül. Laci bácsi rendszeres résztvevője a Scitec Raw erőemelő versenyeknek, ahol számtalan alkalommal láttuk korát meghazudtoló súlyokat emelni. Itt figyeltünk fel rá és ennek okán kértük fel kampányarcnak, hiszen ki is lehetne nála alkalmasabb személy erre?

Ez a téma messze túlmutat azon, hogy izmosabbak legyünk! Itt olyan példamutatásról van szó, ami teljes mértékben összecseng a Make A Difference szlogenünkkel: hozzunk változást a saját életünkbe, ezen keresztül pedig motiváljunk másokat is saját korlátaik legyőzésére. A BioTechUSA-cégcsoport részeként a Scitec Nutritionnél szeretnénk tovább bontani az edzőtermi edzéssel, a testépítéssel kapcsolatos sztereotípiákat, ezáltal pedig még közelebb hozni a márkát a szélesebb nyilvánossághoz” – foglalja össze a kampány koncepcióját és a márkaüzeneteket Nagy Szabolcs, a Scitec Nutrition marketing vezetője.

Fotó: Scitec Nutrition
Fotó: Scitec Nutrition

– Az erőemelésnél szerintem nincs egyszerűbb sport! Csak oda kell állni egy rúd elé, ami meg van pakolva súlyokkal, és fel kell emelni. Mégis, mi lehet ennél egyszerűbb? Az ellenfeleimet követve azt vettem észre, ahol én versenyzem, oda nem nagyon szeretnek jönni, mert tudják, hogy ott nem lehetnek elsők. Már szégyellek menni versenyezni, nyerjen már más is! – meséli Laci bácsi.

Kiss László 66 évesen úgy változtatott a saját életén, hogy a közvetlen környezetére is inspiráló hatással volt. Időközben a felesége is csatlakozott hozzá, aki, bár nem versenyszerűen, de ugyancsak rendszeres látogatója lett a konditeremnek. Példája ékes bizonyítéka annak, hogy a sport, és ezen belül a súlyzós edzés kortalan és az edzőterem mindenki számára nyitva áll.

A Laci bácsival készült videó itt tekinthető meg:

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Scitec Nutrition

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!