„Olyan energiák vannak itt, hogy libabőrös lettem…”

2023. április 14. – 10:55

„Olyan energiák vannak itt, hogy libabőrös lettem…”
Power Challenge – fotó: Scitec Nutrition

Másolás

Vágólapra másolva

Harmadszor rendezték meg Magyarország legnagyobb súlyzós tömegsport rendezvényét, ahol kiderült, hogy közel a nyolcvanhoz és kómából felépülve is érdemes lejárni az edzőterembe. Az esemény abból a szempontból is különleges, hogy az indulóknak itt nem másokkal, hanem önmagukkal kell megküzdeniük. Kathi Bélát kísértük el az idei Scitec Power Challenge-re, de a versenyzőket és a Scitec Nutrition képviselőjét is megkérdeztük videónkban.

Az Angyalföldi Sportközpontban 254 induló 5 versenyszámban mutatta meg, milyen formában van – tinédzsertől egészen a nyugdíjas korosztályig. A Scitec Nutrition április elsején immár harmadik alkalommal rendezte meg a Power Challenge versenyt, ahol a versenyzőknek saját szintjükhöz képest kellett kihozni magukból a maximumot. A résztvevők öt versenyszámban mérethették meg magukat, külön-külön, vagy akár egymás után, kompletten is: ez az öt szám a guggolás, fekvenyomás, felhúzás, a mellről nyomás és a húzódzkodás (hölgyeknél állva bicepsz rúddal gyakorlat) volt. A versenynap mérlegeléssel kezdődött, ahol kor- és súlycsoport, valamint edzettségi szint alapján határozták meg minden résztvevő számára, hogy egyénileg, az egyes versenyszámokban milyen súlyokkal kell kihozniuk magukból a maximumot.

Nagy Szabolcstól, a Scitec Nutrition marketing vezetőjétől megtudtuk, hogy ez a rendezvény elsősorban nem azoknak szól, akik profi sportolók, hanem azoknak, akik hobbi szinten foglalkoznak az edzőtermi edzéssel és jobb életminőséget szeretnének elérni. Az indulók eredménye, a bronz, az ezüst és az arany minősítés azon múlik, hogy életkoruknak, súlyuknak megfelelően hogyan teljesítenek.

Paczuk Ádám egykori magyar bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes erőemelő is részt vett a megmérettetésen, aki 2018-ban szenvedett súlyos autóbalesetet. A tragédia miatt Ádám egy hónapig feküdt kómában és teljesen újra kellett tanulnia beszélni, írni és járni is. Felépülésében Kathi Béla motivációs videói is segítették, akivel később személyesen is találkoztak, azóta pedig rendszeresen együtt is edzenek. A versenyen is a testépítő legenda támogatta és motiválta őt a legjobb eredmény elérésében.

A 3. Power Challengen 192 amatőr és 62 versenyző indult, 81 nő és 173 férfi, a legfiatalabb sportoló 13, a legidősebb 78 éves volt. Az amatőröknél 154 sportolónak sikerült arany minősítést szereznie, amihez az 5 gyakorlatban 100 ismétlést kellett teljesíteni, a 85-100 ismétléssel megszerezhető ezüst minősítéssel 57 versenyzőt díjaztak, míg a 85 ismétlés alatt járó bronz minősítéssel 29-en lettek gazdagabbak. A versenyző kategóriában 58 arany, 23 ezüst és 14 bronz minősítés született.

Ismétlésszámokból sem volt hiány a versenyen: egyetlen nap alatt a sportolók 958 gyakorlat során összesen 6239 guggolást, 5578 fekvenyomást, 6139 felhúzást, 3788 mellről nyomást, 1852 húzódzkodást és 2677 bicepsz gyakorlatot végeztek el.

A következő Power Challenge augusztus első hetében Siófokon, a Scitec Muscle Beach-en lesz.

A cikk megjelenését a Scitec Nutrition támogatta

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!