Munkahelyen innen, védettségen túl: viszlát, home office! (x)

2021. június 4. – 10:48

frissítve

Munkahelyen innen, védettségen túl: viszlát, home office! (x)

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt hetekben felgyorsult a járványügyi védekezés kapcsán bevezetett korlátozások feloldása, melyeket vélhetően minden honfitársunk melegen üdvözöl. Az intézkedések egyike azonban – az otthoni munkavégzés alkalmazásának visszavonása – többekben vegyes érzelmeket kelthet. Tény, hogy előbb-utóbb vissza kell térni az irodai környezetbe, és a legtöbb munkahelyen ez inkább utasítás, mint lehetőség: sok munkáltató nem tudja ugyanis a továbbiakban vállalni a home office-szal járó hátrányokat.

Visszatérés, de hogyan?

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők talán egy fokkal nyugodtabbak lesznek a zsúfolt liftek, levegőtlen tárgyalók és ebédidőben tömött étkezők világában, de miben bízhatnak azok, akik még nem védettek?

Van néhány unalomig ismert fertőzésmegelőzési intézkedés, pl. a maszkviselés, a távolságtartás, a kézfertőtlenítés, amelyekhez hozzászoktunk már az elmúlt egy évben, és amelyekre két dolog biztosan jellemző: mind az egyéni felelősség körébe van rendelve és mind legtöbbször minimum kényelmetlen. Ha a lazítás jegyében megszűnik ezek kötelező jellege, akkor sajnos olyan gyorsan fognak kikopni a napi rutinból, mint amilyen gyorsan a járvány kezdetén megjelentek. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az oltás nem garancia – arra nézve sem, hogy nem viszünk-e haza egy fertőzést a gyerekeknek.

Munkáltatóként most különösen fontos, hogy a kollégák biztonságát szem előtt tartva mindent megtegyünk a munkahelyi fertőzésmegelőzés és egészségvédelem érdekében.

Írországból szeretettel…

A cégvezetők, valamint a HR-rel és létesítményüzemeltetéssel foglalkozó szakemberek ehhez segítségül hívhatják az innovációt. A szakértők szerint a jelen helyzetben az olyan jövőbemutató technológiák, amik hatékonyságuknak köszönhetően megalapozhatják a munkavállalók biztonságérzetét, egyértelműen előtérbe helyeződnek majd.

A Novaerus Protect 200 készülék ideális választás a kisebb irodákba, tárgyalókba és teakonyhákba. Forrás: Novaerus
A Novaerus Protect 200 készülék ideális választás a kisebb irodákba, tárgyalókba és teakonyhákba. Forrás: Novaerus

Erre lehet példa a Nemzeti Népegészségügyi Központ által tanúsított hatékonyságú, ír fejlesztésű és gyártású Novaerus NanoStrike® plazmatechnológa, amely piacvezető a magyar egészségügyi ellátásban a folyamatos levegőfertőtlenítés terén, és amelynek a pandémia kapcsán egyre több vállalat és közintézmény felismerte már az előnyeit.

De mi az a plazma?

Egyszerűen megfogalmazva az anyag negyedik halmazállapota – és a Novaerus esetében ez egy „hidegplazma”, ami nem jár hőfejlődéssel. A NanoStrike® plazma a készüléken belül nagyfeszültségű gerjesztéssel jön létre, mely az átáramló levegőt hozza ionizált gáz állapotba, ami rendkívül gyorsan képes a kórokozók DNS-ét roncsolni, illetve a légszennyező anyagokat semlegesíteni.

Folyamatos védelem pofonegyszerűen

Mivel a készülékek telepítése és üzemeltetése nem igényel szakértelmet, a NanoStrike® plazmatechnológia bármilyen adottságú épületben vagy helyiségben könnyen és bármiféle átalakítás nélkül alkalmazható, a Novaerus szakértői pedig díjmentes kockázatanalízissel és ingyenes próbalehetőséggel segítenek megtalálni az ügyfél számára ideális megoldást.

A Novaerus Protect 800 készülék asztali állványon már egy laptop méretű helyen is elfér. Forrás: Novaerus
A Novaerus Protect 800 készülék asztali állványon már egy laptop méretű helyen is elfér. Forrás: Novaerus

A készülékek amellett, hogy a másodperc tört része alatt válogatás nélkül elpusztítanak minden kórokozót, semlegesítik a levegőben lévő kellemetlen szagokat és az allergén vagy irritáló anyagokat is, amit az érzékenyebb orrú kollégák is üdvözölni fognak.

Egy tipikus irodai környezet legkockázatosabb helyiségeinek folyamatos levegőfertőtlenítése már néhány készülékkel hatékonyan ellátható: egy-egy hordozható készülék a tárgyalók között megosztva, egy-egy pedig falra szerelve az étkezőkben, és az első lépéssel készen is vagyunk. Az egybenyitott irodák akár egy későbbi ütemben is lefedhetők: átlagosan 12-16 munkaállomásonként egy-egy Protect 800-as készüléket falra szerelve vagy asztali állványon elhelyezve bármilyen elrendezésű irodai teret pillanatok alatt hatékony védelemmel láthatunk el.

A fenntarthatóság jegyében tervezve

A készülékek működése nem jár zavaró zaj- vagy szaghatással, hatékonyságuk hosszabb időn át sem csökken, fogyasztásuk a 20 Wattot sem éri el, és a szűrő- és vegyszermentes plazmatechnológiának köszönhetően egyszerű portalanításon kívül nem igényelnek karbantartást. A szabadalommal védett NanoStrike® plazma egyedi kialakításából adódóan képes ezeket az előnyöket nyújtani anélkül, hogy a kombinált hatáshoz többfokozatú, bonyolult és drágán üzemeltethető szűrőket vagy egyéb eljárásokat kellene használni. A készülékek ráadásul az ózon alapú fertőtlenítési módszerekkel szemben nem bocsátanak ki káros anyagokat, ezért emberi jelenlét mellett is folyamatosan használhatók.

A Novaerus prémium színvonalú védelmével Önök is sikerrel óvhatják kollégáik egészségét!

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője a Novaerus plazmatechnológiás levegőfertőtlenítők kizárólagos magyarországi forgalmazója, az M-Solution Kft.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!