Elleshetjük a magyar szellemi tőke sikereinek titkát (x)

2021. április 24. – 11:28

Elleshetjük a magyar szellemi tőke sikereinek titkát (x)
Forrás: Ökoindustria

Másolás

Vágólapra másolva

Ne arra gondoljunk, hogy egy erdőben, parkban ücsörögve mélázunk, sokkal inkább arra, hogy egy kis töprengéssel és újító szándékkal tehetünk valamit az egyéni sikerért, vállalkozásunk fenntartható boldogulásáért és közben felelős gondolkodással hozzájárulunk környezetünk minőségének megőrzéséhez.

Erről szól az április 28-30. között megrendezésre kerülő ÖKOINDUSTRIA virtuális zöldipari expo és konferencia programja (www.okoindustria.hu). Egyre több és egyre innovatívabb ötletek kerülnek napvilágra itthon és világszerte, egyénileg vagy csapatban, amelyek megvalósításával akár egy új építőanyag, termék, eszköz, szolgáltatás minimalizálja az anyagfelhasználást, vagy éppen az utolsó szemig visszaforgatja azt a gazdaság vérkeringésébe.

Ezekről is szó lesz a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szervezésében megrendezésre kerülő háromnapos online programon. A virtuális standokon hazai és külföldi cégek, startupok mutatják be azokat a fejlesztéseiket, ötleteiket, amelyek – az expo adta lehetőségeket kihasználva – mondhatni, sikerre vannak ítélve nemcsak az emberek, de a bolygó szempontjából is. Ezt bizonyítja az a tény, hogy már több mint 60 online kiállító és közel 4000 regisztráló jelezte érdeklődését a – szakmai és kulturális programot magába foglaló – rendezvény iránt.

Ötletbörze zöldítő gondolatokkal
A környezet védelmére minden téren szükség és lehetőség van. Erre többféleképpen fel lehet hívni a figyelmet, a bevezetőben már említett zöldben gondolkodással. Hogy konkrétabbak legyünk: például a jövő évi férfi kézilabda Európa bajnokság szervezői ötletpályázatot hirdettek, hogyan lehet egy ilyen nagyszabású sporteseményt környezettudatosan megszervezni, megrendezni. A döntőbe jutott 15 csapat az ÖKOINDUSTRIA első napján mutatja be elképzeléseit, amelyek közül a zsűri kiválasztja a megvalósításra érdemeseket és a díjazáson kívül lehetőséget biztosít arra, hogy az ötletgazdák részt is vegyenek azok megvalósításában.

Mi tart három napig?
A környezet valamennyi elemét érintve, az ágazat lehetőségeit és feladatait számba véve még talán kevés is ez az idő egy ilyen ambiciózus online zöld expóra. Hiszen a konferenciák, a kerekasztalbeszélgetések, a koktélszobák, az Innovációs Színpad témái a levegőtisztaságról, a vizek védelméről, a talaj megóvásáról, a hulladékelhagyásról, az egyszerhasználatos műanyagokról szólnak, amelyeket egyértelműen az emberi felelőtlenség számlájára írhatunk. Tennivaló pedig van bőven: reformok és innovációk sorára van szükség, amelyhez megfelelő források szükségesek. Megéri zöldben gondolkodni, ezt a konferencia előadói, cégvezetői saját példájukkal, üzleti sikereikkel bizonyítják az érdeklődők, a hazai és külföldi startupok számára is.

Fedezze fel a gazdag programot és foglalja le a helyét Ön is!
Programajánló és regisztráció: https://2021.okoindustria.hu/

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, aminek a megrendelője az Ökoindustria.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!