Román Katalint és Bezerédi Zoltánt is díjazták a mátészalkai Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztiválon

2024. szeptember 21. – 19:57

Másolás

Vágólapra másolva

Véget ért az első Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet Mátészalka önkormányzata, a Magyar Hollywood Tanács és az Origo Film Group Zrt. szervezett meg a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Szalkai Moziban, írja az MTI.

A tájékoztatás szerint a csütörtöktől szombatig tartó filmszemlére tizenhét országból összesen száz nevezés érkezett, amelyekből a szakmai zsűri ötvenöt versenyfilmet válogatott elő. Ezek közül a közönség végül harminchárom finalista alkotást tekinthetett meg a háromnapos rendezvényen.

A versenyben négy fő kategóriában – játékfilm, rövidfilm, dokumentum-játékfilm és rövid dokumentumfilm – versenyeztek az alkotók. A legjobb dokumentumfilm díját Dér Asia Nem halok meg című filmje, a legjobb rövid dokumentumfilm elismerését pedig Jakab Edit Szarvasbőgés című alkotása vihette haza. A legjobb kisjátékfilm a Mo Harawe rendezte „Meglátogatnak-e a szüleim?” lett, míg a legjobb nagyjátékfilmért járó díjat Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmje kapta.

A közlemény szerint a legjobb színésznő Román Katalin (Hat hét), a legjobb színész Bezerédi Zoltán (Lefkovicsék gyászolnak), a legjobb operatőr Steven Samy (Meglátogatnak-e a szüleim?), míg a legjobb rendező Gauder Áron (Kojot négy lelke) lett. A filmfesztiválon tiszteletbeli zsűrielnökként Tony Curtis özvegye, Jill Curtis-Weber is részt vett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!