Kevin Spacey: Sokszor úgy értem hozzá emberekhez, ahogy ők nem akarták, de nem voltam ennek tudatában

2024. június 12. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Sokszor úgy értem hozzá emberekhez, ahogy ők nem akarták, de ennek akkor nem voltam tudatában” – mondta Kevin Spacey Piers Morgan műsorában kedden. A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, akit korábban több ügyben is szexuális erőszakkal és zaklatással vádoltak meg, azt mondta, az interjúban, hogy karrierje összeomlásához hozzájárult, hogy „feszegette a határokat” viselkedésével – írja a The Guardian. „Gyengéd vagyok az emberekkel, simogatom őket, én ilyen vagyok” – mondta a 64 éves színész, majd kifejtette, hogy szerinte ha közeledünk valakihez, mindig tekintettel kell lenni a másik ember reakcióira és beleegyezésére, a másik félnek pedig el kell mondania, ha valamit nem akar.

A színész ellen több eljárás indult szexuális zaklatási ügyekben, a botrányok kitörése óta Spacey folyamatosan tagadta az őt ért vádakat, és ártatlannak vallotta magát.

Az első botrány még 2017-ben robbant ki, amikor egy színész azzal vádolta Spacey-t, hogy zaklatta őt 14 éves korában. Az ebből születő pert Spacey 2022-ben megnyerte ugyan, de színészi karrierje ekkor már romokban hevert, Hollywoodban azóta sem kaphatott szerepeket. Később más zaklatási vádak is érték, a legutóbbi ügyében májusban mentették fel.

2021-ben Spacey-t 30 millió dolláros kártérítés fizetésére kötelezte a Netflix, amiért 2017-ben ki kellett rúgni az éppen futó House of Cards című sorozatukból a botrány miatt. 2022-ben újabb perrel kellett szembenéznie, többrendbeli szexuális zaklatással vádolták be Londonban.

Spacey korábban már beszélt arról, mennyire megviselik a botrányok okozta nehézségek, Baltimore-i házát például éppen árverezi, hogy fizetni tudja a perköltségeket, pénzügyileg csődközeli állapotba jutott, mondta Spacey az interjúban.

Májusban több híresség is kiállt azért, hogy Kevin Spacey visszatérhessen Hollywoodba, köztük Sharon Stone, Liam Neeson és Stephen Fry is. Korábban Spacey is azt nyilatkozta, hogy készen áll a visszatérésre, amint sikeresen tisztázta magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!