Eddig nem látott felvételek kerültek elő a kellékfegyverrel lövöldöző Alec Baldwinról

2023. november 19. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva

Új felvételeket szerzett meg és tett közzé az NBC News Alec Baldwinról: a videókon többek közt az látható, amint a színész azzal a fegyverrel lövöldözik, amellyel a Rust című film forgatásán halálosan megsebesítette Halyna Hutchins operatőrt – írja az Independent.

Az öt videó egyikén Baldwin hanyatt fekszik a földön, kezében egy fegyverrel, és azt mondja valakinek, hogy menjen a kamera másik oldalára, mert nem akar felé lőni. Egy másik felvételen Baldwin megállítja a forgatást, mivel úgy tűnik, aggódik amiatt, hogy túl meredek az ösvény, amin a stáb jár, ezért azt javasolja, hogy egy biztonságosabb részét használják. Egy harmadik videón pedig az hallható, ahogy a színész többször megkérdezi az operatőrt, hogy jól van-e, miután a nő a földre zuhant.

Alec Baldwin 2021 októberében, a Rust című westernfilm forgatásán lőtt rá egy kellékfegyverrel Halyna Hutchins operatőrre, a fegyverben azonban vaktöltény helyett éles lőszer volt, a 42 éves operatőr a kórházba szállításkor meghalt. Hutchins családja gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított pert, a kereset szerint felelőtlen munkavégzés és a költségcsökkentés vezetett a nő halálához.

A most közzétett felvételek azok közül a videók közül valók, amelyeket az ügyészek az év elején kértek be a filmet gyártó cégtől, a Rust Movie Productionstől. Az NBC News-nak egy az ügyet ismerő forrás azt mondta, csak októberben kapták meg azokat.

Az ügyészek áprilisban még azt jelentették be, hogy ejtik a kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés vádját Alec Baldwin ellen, két héttel azelőtt, hogy az ügye bíróságra került volna. Októberben azonban Kari Morrissey és Jason Lewis új-mexikói különleges ügyészek azt közölték, hogy újabb bűnösségre utaló bizonyítékokat találtak, így az ügy ismét a bíróság elé kerülhet.

„A fegyver törvényszéki vizsgálatából nagy bizonyossággal arra lehet következtetni, hogy a fegyver ravaszát meg kellett húzni ahhoz, hogy a fegyver elsüljön” – mondta az egyik ügyész, így szerinte az újabb vizsgálataik alapján helyénvaló, hogy az új-mexikói esküdtszék döntsön az ügy sorsáról. Baldwin következetesen tagadta, hogy ő húzta volna meg a ravaszt a kellékfegyverrel.

A színész ügyvédjei viszont sajnálatosnak nevezték a fordulatot, és hogy „egy szörnyű tragédiából egy félrevezetésekből eredő vádemelés született”. Azt mondták, a bíróságon tisztázni fogják a vádakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!