Folytatódik az iskolai mizéria a következő Telex Filmklubban

2023. október 25. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyarázat mindenre után nem hagyja el az iskolapadot a Telex Filmklub, a novemberi vetítés az Elfogy a levegő című film, ami arról szól, hogy micsoda hullámokat tud az vetni, ha egy tanár a Teljes napfogyatkozás című életrajzi drámát ajánlja órán.

Az 1995-ös Teljes napfogyatkozás Paul Verlaine (David Thewlis) és Arthur Rimbaud (Leonardo DiCaprio) francia költők viszonyáról szól, az Elfogy a levegő pedig arról, hogyan kerül szorult helyzetbe egy tanár miatta Erdélyben. Az Elfogy a levegő a szűkülő Inkubátor programban valósult meg, a premierje az idei torontói filmfesztiválon volt.

A film hivatalos leírása:

Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti két XIX. századi francia költő, Arthur Rimbaud és Paul Verlaine életéről szóló film ajánlása miatt, kifogásolva a két férfi közötti testi-lelki kapcsolatot. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordulnak. Az egyre kíméletlenebb, a munkáját ellehetetlenítő eljárás nemcsak Ana egzisztenciáját, de minden emberi kapcsolatát próbára teszi.

A film előzetese:

A vetítés most a szokottól eltérően nem a hónap első, hanem a második szerdáján, azaz november 8-án lesz 19:30-kor a Toldi Moziban. Jegyet itt lehet vásárolni a vetítésre, a rendezvény Facebook-eseménye pedig itt található.

Ezen kívül már csak egy Telex Filmklub lesz az évben, december 6-án.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!