Dühös kezdéssel robbant ki magából 18 év után új albumot a Rolling Stones

2023. szeptember 6. – 21:48

Dühös kezdéssel robbant ki magából 18 év után új albumot a Rolling Stones
Ronnie Wood, Mick Jagger és Keith Richards a londoni albumbejelentő eseményen, 2023. szeptember 6-án – Fotó: Toby Melville / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Bejött a pletyka: valóban új stúdióalbumot jelentet meg a Rolling Stones, tizennyolc év után először. Ezt egy YouTube-élőben jelentették be szerda délután, amiben elmondták: 12 szám lesz a Hackney Diamonds című lemezen, ami október 20-án jelenik meg.

„A legtöbbet Steve-vel [Steve Jordannel, a zenekar új dobosával] csináltuk, de van két dal, amit még 2019-ben Charlie-val vettünk fel”

– idézi a frontember Mick Jagger szavait a BBC. A zenekar legendás dobosa, Charlie Watts 2021-ben halt meg 80 évesen torokrákban, nem sokkal a Stones 60. születésnapi turnéja előtt.

„Minden más, amióta Charlie elment, hiszen ő volt a negyedik. Persze hogy hiányzik” – mondta a szerdai eseményen Keith Richards. Hozzátette, Jordant is „ősrégről” ismerik, ráadásul Watts korábban már mondta is a bandának, hogy ha valami miatt egyszer már nem tudna fellépni, Jordan helyettesítheti a doboknál.

A szerdai eseményen bemutatták az album első dalát, az Angryt, amihez már hozzá is lehet jutni kislemezen – és itt meg is lehet hallgatni:

Jagger szerint az album legalább annyira „dühös” és eklektikus lesz, mint az első dal maga. A Jimmy Fallon vezette albumbejelentőn ott volt Jagger, Richards és a gitáros Ronnie Wood mellett Lady Gaga is – aki szintén közreműködött az album megalkotásában. Sőt, a BBC szerint azt pletykálják, hogy a Stones az új albumhoz felkérte még Paul McCartney-t és Stevie Wondert is vendégelőadónak. Hogy ez mennyire igaz, az legkésőbb néhány hét múlva kiderül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!