Mégsem kell 12 év után mennie: Ókovács Szilveszter marad az Operaház igazgatója

2023. május 26. – 14:45

Mégsem kell 12 év után mennie: Ókovács Szilveszter marad az Operaház igazgatója
Ókovács Szilveszter Ferenc pápa szentmiséjén a Kossuth téren 2023. április 30-án – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Ókovács Szilveszter marad az Operaház főigazgatója – ezt Csák János kulturális és innovációs miniszter jelentette be Facebook-oldalán. A rövid poszt alá hasonló terjedelemben az Operaház régi-új vezetője is kommentelt egyet:

Köszönöm a bizalmat, Miniszter Úr!

– írta Ókovács egy magyar zászlós emoji kíséretében.

A posztra tizenegyen pályáztak, az Index értesülése szerint pedig Ókovács nem is volt esélyes az újraválasztásra. A pletykák szerint Miklósa Erika operaénekes, Kesselyák Gergelyt első karmester és Vadász Dániel jogász, énekes, kulturális menedzser is nagyobb eséllyel futhatott volna be. Most viszont úgy tűnik, hogy a pletykának nem volt alapja.

Ókovács Szilveszter 2011-ben került a Magyar Állami Operaház élére, tavaly pedig azzal került a hírekbe, hogy három héttel a választások előtt azzal viccelődött az Operaház felújított épületének átadóján Orbán Viktor előtt, hogy „12 év után mindenkinek mennie kell”. Azonban ahogy Orbán sem távozott ennyi idő után a miniszterelnöki posztról, úgy neki sem kell elmennie az igazgatói székből. Ókovács új megbízatása 2023. augusztus 1-től 2028. július 31-ig tart majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!