A Nyugaton a helyzet változatlan vitte a prímet az idei BAFTA-díjátadón

2023. február 19. – 22:34

Másolás

Vágólapra másolva

Hét díjat vitt el a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjátadó gáláján a Nyugaton a helyzet változatlan című német-amerikai háborús film, ezzel egyértelműen tarolta a mezőnyt. A díjak között volt a legjobb filmért és a legjobb rendezőért járó elismerés is.

A sziget szellemei is nagy kedvenc volt, többek között elvitte a legjobb női és férfi mellékszereplőért járó díjat is, sőt, a legjobb eredeti forgatókönyvért járó elismerést is megszerezte.

Az Oscar-jelölések között nagy favorit Minden, mindenhol, mindenkort viszonylag ignorálták a britek, csak a legjobb vágásért járó díjat vitte el.

Már a bemutató előtt is sejteni lehetett, hogy a Nyugaton a helyzet változatlan kedvenc lesz, 14 jelölést zsebelt be ugyanis, és tíz-tíz jelölést kapott A sziget szelleme és a Minden, mindenhol, mindenkor is. Az Elvist kilenc díjra jelölték, végül négyet nyert el közülük, köztük a legjobb férfi főszerepért járó díjat.

A legjobb dokumentumfilm a Navalnij lett, a legjobb animációs film a Pinokkió, Austin Butler kapta az Elvisért a legjobb férfi főszerepet, Cate Blanchett pedig a Tárért a legjobb női főszerepet. A vizuális effektusokért az Avatar 2: A víz útja kapott díjat.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!