8 évet élt az önálló 888.hu, G. Fodor lapja átköltözik az Origóra

2023. február 15. – 16:55

Másolás

Vágólapra másolva

A 888.hu az Origóba olvadva folytatja – derül ki az alapító G. Fodor Gábor szerdai cikkéből.

G. Fodor nem írja egyértelműen, hogy a portál bezár, de a szövegből arra lehet következtetni, hogy az oldal eredeti helyén nem frissül tovább, és a 888 cikkeinek url-jébe is bekerült az „archívum” szó.

„A nyolcadik évében járó 888 gondolt egy nagyot. A három nyolcas ezután Magyarország egyik legolvasottabb hírportáljával együttműködve folytatja munkáját. Lesznek interjúk, videók, podcastok és publik. Lesz min felháborodni, megbotránkozni, felszólalni és gondolkodni. Lesz 888 – az Origón” – áll a szövegben.

Az odamondós, provokatív hangvételű híroldalként pozícionált lapot indulásakor a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó Modern Media Group adta ki, később átkerült a Mediaworkshöz. A 888 az utóbbi években már csak vegetált, néhány véleménycikk mellett főként MTI-ből bemásolt hírek kerültek a felületére, látogatottsága alacsony volt (a Gemius szerint januári átlagban 7200 fő/nap) , eltűnt az önálló újságírókból álló impresszum is.

A 888 mint önálló entitás megszüntetése, és tartalmainak az Origóra való átköltöztetése a kormánypárti médiaarzenál karcsúsításának legújabb lépése. A hagyományos médiában már a tavalyi választások lezajlása óta megfigyelhető folyamat, hogy egyre több újság és portál zár be vagy olvad össze, miközben a hatékonyabbnak tartott közösségi médiára nagyobb figyelmet és pénzt fordít a Fidesz.

Tavaly többek között beszántotta a nyomtatott Figyelőt és Világgazdaságot a KESMA, online kiadásra váltott a Pesti TV, elbocsátások zajlottak a vidéki laphálózatnál. Idén pedig a 888 már a második kemény, véleményes hangot megütő kormánypárti portál, amely önállóan nem megy tovább, nemrég a Kontra.hu megszűnését jelentették be.

A kormánypárti hangok közösségi médiás jelenlétének gerincét jelentő Megafon viszont szárnyal, a projekt hátterét és működését nemrég a Telex Magyarázóban mutattuk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!