Az idei képzőművészeti aukció sikerén múlik a Heti Betevő fennmaradása

2022. október 5. – 09:16

frissítve

Az idei képzőművészeti aukció sikerén múlik a Heti Betevő fennmaradása
Ételosztás a Kluzál téren. Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A civilekből álló Heti Betevő csaknem kilenc éve oszt meleg ebédet rászoruló embereknek öt helyszínen az országban. A budapesti ételosztáson már nem csak hajléktalanok állnak sorba, hanem megjelentek a kiskosztümös nyugdíjasok és az egyetemisták is – írtuk a segélyszervezetek nehéz helyzetéről szóló riportunkban.

A jótékonysági szervezet adományokból fedezi az ételosztások költségeit, de az infláció és a megemelkedett rezsiköltségek miatt a korábbiakhoz képest 40 százalékkal többet költenek egy-egy alkalommal. A szervezet minden évben képzőművészeti aukciókat rendez, ennek bevétele jelenti az éves költségvetésük jelentős részét. Mint közleményükben írják,

„az idei licit sikerességén múlik, hogy meddig tudunk ételosztásokat tartani. A fennmaradásunkért gyűjtünk!”

Felhívásukra idén közel 90 művész jelentkezett és ajánlotta fel ingyen egy-egy alkotását, többek között Alföldi Róbert, Bihari Ágnes, Eifert János, Féner Tamás, Havadtőy Sámuel, Horváth Győző, Horváth M. Judit, Kleb Attila, L. Ritók Nóra, Rutkai Bori, Stark Attila, Tettamanti Ádám, Vojnich Erzsébet és Vázsonyi János.

Az alkotásokból október 15-én 18 órakor nyílik a VII. Művészek a Heti Betevőért című kiállítás a Godot Galériában, amit Bojár Iván András művészettörténész nyit meg. Az online licit oldala a megnyitó után élesedik, és október 23-án este zárul.

Forrás: Heti Betevő
Forrás: Heti Betevő
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!