A Petőfi Rádió élő adásában állt ki a pedagógusok mellett egy DJ

2022. szeptember 13. – 15:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Igencsak ritkaságszámba megy, hogy közmédiában nyíltan kormánykritikus (vagy ellenük tüntetőkkel szolidáris) hangok jelenjenek meg, a múlt héten azonban sikerült meghekkelnie a rendszert a Petőfi Rádióban Tollner Máténak, amikor élőben DJ-zett az adón, és bekevert egy részletet a Bohemian Betyars&Csaknekedkislány pedagógusokat támogató számából. Ezt: „Süllyed az iskolánk sárba és piszokba. / Ma még kihúzhatjuk, ha mindenki fogja. / Későn fog ébredni az, aki most itt hagy. / Csak fizessétek ki a tanárainkat!”

Tolo az Instagramján azt írja, nem kizárt, hogy utoljára lépett fel ott. „Nagy örömömre szolgált, hogy élő volt a műsor, így semmi nem gátolta azt, hogy a kedvenc zenéim mellett egy olyan fontos ügyre is felhívjam a figyelmet a közmédiában, amiről nem esik elég szó ott. Ha csak egy szolidaritási gesztus szintjén is, de nekem ez fontos volt”.

Tollner Máté szülei pedagógusok, ő maga a polgári engedetlenségben élen járó budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban tanult. „Tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik kitartanak a megalázó körülmények ellenére is a pályán (de maximálisan megértem azokat is, akik már elhagyták azt). Még nagyobb tisztelet azoknak a pedagógusoknak, akik az egzisztenciális fenyegetések ellenére kitartanak a polgári engedetlenségi mozgalomban is!”

Kerestük az MTVA sajtóirodát, hogy reagáljanak a történtekre, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedden a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban és a budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban folytatódott a polgári engedetlenség.

A Tanítanék Mozgalom nemrég gördülő polgári engedetlenséget javasolt. Törley Katalin, a Kölcsey tanára és Tollner József, az Illyés tanára korábban azt mondták: ez azt jelenti, hogy minden héten másik napon ne vegyék fel a munkát a pedagógusok. A tanárok a polgári engedetlenséggel munkakörülményeik javítását, egy jobb, szabadabb, demokratikusabb oktatási rendszert szeretnének kiharcolni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!