Rév Marcell Emmy-díjat kapott az Eufóriában végzett munkájáért

2022. szeptember 5. – 09:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén átadták a technikai Emmy-díjakat, amelyek közül a „Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egyórás)” kategóriát Rév Marcell nyerte meg az Eufória című sorozatban végzett munkájáért. A magyar operatőrt már tavaly is jelölték az HBO-sorozat egyik epizódjáért (Trouble Don't Last Always), idén pedig a sorozat egy másik, a The Theater And Its Double című részéért, ezzel el is nyerte az elismerést.

Fotó: Amy Sussman / Getty Images / AFP
Fotó: Amy Sussman / Getty Images / AFP

Az Emmy kreatív díjait a különböző televíziós műfajokban elért kiemelkedő művészi és technikai teljesítményért, a heti sorozatokban nyújtott vendégszereplésekért, valamint az animációs, valóság- és dokumentumfilm kategóriákban végzett kiemelkedő munkáért adják át, ezt a ceremóniát tartották meg szombaton és vasárnap.

Az első ceremónián győzelmet aratott Peter Jackson The Beatles című filmje: a Get Back című dokusorozat, Adele One Night Only című varietéje és a Pepsi Super Bowl LVI félidei show-ja, így Paul McCartney, Ringo Starr, Adele és Eminem is megkapta első Emmyjét. Ahogy arról beszámoltunk, Emmy-díjat kapott Barack Obama volt amerikai elnök is, az Our Great National Parks című dokumentumfilm-sorozat narrációjáért.

A 74. Emmy-díjátadót szeptember 12-én rendezik.

A Telexen tavasszal közöltünk egy válogatást Rév Marcell fényképeiből, akkor azt mondta, nem tartja magát fotósnak. Úgy gondolja, hogy a fotográfia művészet, az operatőrség pedig inkább egy mesterség. Összeállításunkban azt is megírtuk, hogy az Eufória második évada analóg, igazi nyersanyagra forgott, nem is akármire, a kifogyóban lévő legendás Kodak Ektachromra. A klasszikus korokat idéző nyersanyagválasztás viszont nem a nosztalgiát akarta előcsalogatni, az alkotók szándéka az volt, hogy sokkal mélyebben, többrétűen idézze meg a művészeteket és az emlékeket, csakúgy mint a filmkészítés kiemelkedő pillanatait.

(Entertaintment weekly)

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!