Megkérdeztük a Honvédelmi Minisztériumot, hogy költözik-e a Hadtörténeti Múzeum

2022. július 2. – 15:07

frissítve

Megkérdeztük a Honvédelmi Minisztériumot, hogy költözik-e a Hadtörténeti Múzeum
Az állománygyűlés Fotó: HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum FB

Másolás

Vágólapra másolva

A tárca válasza alapján személyi váltás volt az intézetnél, a felek most tekintik át a jövőt.

Július 1-én személycsere történt a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum élén. Mint a múzeum FB-oldala írja a parancsnokváltásról:

„Állománygyűlés keretében jelentették be a parancsnoki beosztás átadás-átvételét a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban, 2022. július 01-én. A parancsnoki teendők ellátását 2022. július 01-től Dr. Töll László ezredes vette át Dr. Kovács Vilmos ezredestől, aki 11 évig töltötte be ezt a beosztást.”

A bejegyzésből az is kiderül, hogy az állománygyűlésen jelen volt Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Eközben a Telexben olyan olvasói jelzést is kaptunk, amely szerint hamarosan kiköltöztetik a Hadtörténeti Múzeum gyűjteményét a Budai Vár területén található jelenlegi épületből.

Megkérdeztük mindezt a Honvédelmi Minisztériumtól, a kommunikációs osztálya a megkeresésünkkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatott:

„Dr. Kovács Vilmos ezredes úrnak megköszöntük az elmúlt 11 évben végzett munkáját, az új parancsnokkal, Dr. Töll László ezredes úrral pedig áttekintjük a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum feladatrendszerét és jövőjét. A katonai örökség megőrzése és bemutatása fontos feladatunk, melyben az intézmény kiemelt szerepet kap. Célunk, hogy ez méltó, 21. századi körülmények között valósulhasson meg.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!