Fiala János távozik a 168 Órától

2022. június 24. – 09:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyja a 168 Órát Fiala János – közölte a műsorvezető a Kelj fel Jancsi! csütörtöki adásában. A Média1 beszámolója szerint a távozás okaként azt jelölte meg Fiala, hogy a jelen feltételek mentén már nem kívánta folytatni a műsort, de azt nem részletezte, mik ezek a feltételek.

A műsorvezető azt monda, várhatóan szeptember 12-től a keljfeljancsi.hu internetes oldalon, önállósodva, egy ismerősével közösen készíti majd a Kelj fel Jancsi!-t. Ehhez támogatókat is keres.

Fiala arról is beszélt, az ősztől visszatérő műsor sok szempontból más lesz, változik némiképp a formátum, de hozzátette, hogy „ha pirosra is festi a haját, ő akkor is Fiala marad”.

Fiala János 2020 decemberében jelentette be, hogy a 168 Órához igazol, ott készít majd streaminggel élő műsort. Nem sokra rá Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media Zrt. vezérigazgatója több más ismert műsorkészítőt, köztük Szilágyi Jánost, Gundel Takács Gábort és Csernus Imrét is leigazolta, mostanra azonban szinte már teljesen leépült a 168 Óra és a mögötte álló médiacsoport online streaming részlege. A csoport építkezése máskülönben a rogáni médiaépítkezés tipikus jellemzőit vonultatja fel, az azóta megszűnt Pesti Hírlap nevű újságjukat pedig állami hirdetésekkel tömték ki.

A kiadótól való távozások M. Kiss Csaba audiovizuális fejlesztésekért felelős producer 2021. decemberi, a kiadó által kezdeményezett távozásával indultak el – foglalta össze a Népszava az ügy hátterét. A 168 Órát résztulajdonosként birtokló Milkovics Pál pályafutásáról részletesen ebben a cikkünkben írtunk.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom