Kiszáll a Balaton Sound és a Volt Fesztivál irányításából a két alapító, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert

2022. június 15. – 20:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Harminc év után, 2023-ban átadja a Volt Fesztivál, a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál szervezését és irányítását az amerikai tulajdonosoknak Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert. Ezt a két alapító jelentette be az Index Kibeszélő adásában.

„Fontosnak érezzük, hogy ott legyünk a fesztiválok életében, de a döntésünk pont arról szól, hogy ebben az új rendszerben, ahol a tulajdonosi szerepet már nem mi töltjük be, azt éreztük, hogy bölcsebb döntés, ha hátrébb lépünk, és azt mondjuk, hogy átadjuk annak a profi csapatnak – akár az itthoni kollégákról beszélünk, akár az amerikai tulajdonosokról, aki világszerte ötvenegynehány fesztivált tulajdonolnak – azt a fajta irányítást, amely a Sziget Fesztivál mellett a Voltot és a Balaton Soundot érinti” – mondta Lobenwein Norbert.

Fülöp Zoltán azt mondta, tudatos döntést hoztak. „A viszonyunk harmonikus és jó az új tulajdonostársainkkal is. Az itthon dolgozó stábtagokhoz is barátság fűz minket, vagyis úgy búcsúzunk el, hogy valójában nem csukjuk be az ajtót” – mondta.

A Sziget Kft. tulajdonosai 2017-ben adták el 70%-os részesedésüket az amerikai Providence Equity Partners globális befektetési alapnak, akkor a menedzsmentjogok 30%-a Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert, Gerendai Károly és Takács Gábor kezében maradt.

Az idei Volt Fesztiválon várhatóan fellép Sopronban többek között a Muse, a The Killers, a SUM41 és a Bring Me The Horizon, a Balaton Soundon várhatóan ott lesz Martin Garrix, Marshmello és Alesso is Zamárdiban, a Szigetre pedig jön Calvin Harris, és ha arcbénulásából felépül, akkor ott lehet a Grammy-díjas Justin Bieber is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!