Martin Garrixszel, Marshmellóval és Alessóval tér vissz Zamárdiba a Balaton Sound

2022. február 17. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentették a két év szünet után, idén már tizennegyedik alkalommal megrendezendő Balaton Sound első fellépőit: a fesztivál többek között Martin Garrixszel, Marshmellóval és Alessóval tér vissza Zamárdiba. A Soundot idén június 29. és július 2. között rendezik majd.

A szervezők első körben 24 fellépő nevét hozták nyilvánosságra. Június 29-én lép színpadra a DJ-világranglistán második Martin Garrix, június 31-én Dimitri Vegas & Like Mike, július 1-jén az álarc mögé rejtőző Marshmello és a közönségkedvencnek számító, magyar feleséget választó Timmy Trumpet, július 2-án pedig a house svéd kiválósága, Alesso.

A nagy visszatérők mellett először jön a Soundra a kazah vasúti mérnökből lett Grammy-díjas DJ, Imanbek, a Dj Mag top 100 világranglistán negyedik helyen szereplő Alok vagy a Brit Awardson díjazott Becky Hill. Eljön Zamárdiba június 31-én a világhírű techno-DJ, Paul Kalkbrenner is.

A most bejelentett további fellépők közé tartozik Lost Frequencies, Yellow Claw, Carnage, Becky Hill, Moksi, Jonas Blue, Alok, Malaa, Modestep Live, Dillon Francis, Nervo, Sikdope, Robin Schulz, Vini Vici, Paul van Dyk, Topic és Blastoyz. A szervezők hamarosan további előadókat fognak bejelenteni az underground elektronikus zene képviselői közül, írja a közlemény alapján az MTI.

„A két kihagyott év után olyan visszatérést terveztünk, ami felejthetetlen lesz a fesztivál történetében” – idézi a közlemény Fülöp Zoltánt, a Balaton Sound főszervezőjét. A járvány okozta kényszerszünetben a szervezők újabb három évre megállapodtak Zamárdi városával a folytatásról. A járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt a fesztivált 2020-ban és tavaly sem rendezték meg, akárcsak a portfólióba tartozó két másik nagy könnyűzenei rendezvényt, a budapesti Sziget fesztivált és a soproni Telekom VOLT-ot sem.