Lebénult Justin Bieber fél arca, lemondja a koncertjeit

2022. június 10. – 23:57

Másolás

Vágólapra másolva

Justin Bieber egy Insagramra feltöltött videóban jelentette be, hogy egy Ramsay Hunt-szindróma nevű ritka betegség miatt lebénult a fél arca, ezért lemondja a következő fellépéseit, hogy a gyógyulásra koncentrálhasson.

A Ramsay Hunt-szindróma a fülkagyló övsömörét kísérő arcidegbénulás, amelyet az azt először leíró amerikai ideggyógyászról neveztek el. A Webbeteg cikke szerint a fő tünetei a fülkagyló és a hallójárat területén lévő herpeszes hólyagok, a fülfájdalom és az azonos oldali arcideg bénulása, illetve fülzúgás, halláscsökkenés, szédülés, hányás, szemtekerezgés (nystagmus).

A betegség kialakulásáért a varicella zoster herpeszvírus fertőzése felelős, amely gyermekbetegségként bárányhimlőt okoz, majd nyugvó formában az érző ideggyökökben maradhat, és ha reaktiválódik (ami általában valamilyen immunológiai okból következik be), innen kezd el terjedni az ideg mentén. A betegség kezelhető, a kimenetelt javítja, ha három napon belül antivirális szerekkel és szteroidokkal kezelik, de gyakori az arcbénulás és a fájdalom krónikus fennmaradása.

Bieber a videóban részletesen elmondja – és ezzel egyben be is mutatja –, hogy a jobb arca bénult le, ami azzal jár, hogy nem pislog a jobb szeme, nem működik az orrlyuka, mosolyogni sem tud azon az oldalon.

Az énekes azt mondta, hogy a teste üzent neki, hogy pihennie kell, ezért a következő fellépéseit lemondja, hogy a gyógyulásra koncentrálhasson. Elvileg a Szigeten is fellépne augusztus 12-én, egyelőre nem világos, hogy ez reális-e még.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!