Már nem a botrányhős Joe Rogané a Spotify legnépszerűbb podcastja

2022. május 9. – 07:01

Másolás

Vágólapra másolva

Új top podcastja van a Spotifynak az Egyesült Államokban, írja a Mashable.com. A botrányhős Joe Rogant egy olyan fikciós Batman-podcast előzte meg, amelynek eddig két része került adásba, és amely az eddig megismerttől eltérően meséli el a szuperhős történetét.

Joe Rogan neve ez év elején lett ismert azok előtt is, akik addig nem hallottak róla vagy a podcastjáról, amiért egyébként 100 millió dollárt fizetett neki a Spotify. A műsorvezető és az általa képviselt tudománytalan, Covid-szkeptikus és oltásellenes tartalmak miatt ugyanis januárban több zenész, köztük Neil Young jelentette be: bojkottálja a streamingszolgáltatót. (Erről részleteket ebben az összefoglaló cikkünkben olvashat.) A botrány később tovább gyűrűzött, Rogant amiatt is támadták, hogy rasszista megjegyzéseket tett, használta például az amerikai köznyelvben „N-word” (N-szó) leírással körülírt, teljességgel szalonképtelenné vált „nigger” kifejezést.

A negatív visszhangoktól megriadt Spotify február elején törölte a botrányhős műsorvezető 113 podcastepizódját. A 113 eltávolított epizód egy kivétellel még a koronavírus-járvány kitörése előtt készült, így a részek törlése nem függ össze a vírusszkeptikus nézetek bemutatásával. A rasszizmusa miatt Rogan kénytelen volt bocsánatot kérni, és a Spotify el is ítélte őt a viselkedéséért – de a teljes műsort nem száműzte a szolgáltatásából. Az adás ugyanis a botrányok ellenére, vagy inkább azok miatt továbbra is leghallgatottabb volt – legalábbis eddig.

A múlt kedden két epizóddal indult Batman Unburied egyébként egy olyan fikciós podcast, amelyben Bruce Wayne törvényszéki patológusként dolgozik Gotham városában, ahol a „The Harvester” nevű sorozatgyilkos vadászik az áldozataira. Gotham, mint ebből is sejthető, nem egészen az a város, amit eddig ismertünk, és nemcsak Bruce foglalkozása az egyetlen változás, hanem az is, hogy a szülei ebben a sorozatban nem halottak: Thomas és Martha Wayne felbukkannak, hogy arra ösztönözzék fiukat, hogy menjen terápiára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!