Hozzácsaptak még egy 383 millió forintos támogatást a Hadik-filmhez

2022. április 14. – 12:31

frissítve

Hozzácsaptak még egy 383 millió forintos támogatást a Hadik-filmhez
Forrás: Takács Gergely / A Hadik Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Filmintézet 383 millió forintos, filmgyártási támogatást ítélt meg a Hadik című történelmi filmhez, ami a legnagyobb összeg, amit a projekt kezdete óta bejelentettek.

A Hadik András XVIII. századi huszárról készülő filmhez először 1,6 milliárd gyártási támogatást szavazott meg filmintézet döntőbizottsága, majd pár hónappal később 300 millió forintot kapott még, illetve kisebb, 14, 20, illetve 60 milliós összegeket, gyártás mellett marketingre is. (Ezeket itt lehet listázva látni.)

A film főszereplője Trill Zsolt, a rendező Szikora János, mellette pedig Dyga Zsombor (Tesó, Aranyélet) dolgozik technikai rendezőként. A forgatókönyvíró Kis-Szabó Márk. A filmben játszik még László Zsolt, Mucsi Zoltán, Hirtling István és László Zoltán is. A tervek szerint a forgatást tavaly ősszel kezdték, de idén télen még tartott. A cél az, hogy 2022 végére mozikba kerüljön.

A döntőbizottság nemrég plusz 400 millió forintot szavazott meg a Most vagy soha című grandiózus, 1848. március 15-ről szóló történelmi filmnek is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!