A korábbi 4,5 milliárd mellé újabb 200 milliót kap Rákayék filmje

2022. április 11. – 20:08

Másolás

Vágólapra másolva

Grandiózus történelmi kalandfilm készül Most vagy soha! címmel a márciusi ifjak sorsfordító napjáról – közölte még januárban a Nemzeti Filmintézet. Az 1848. március 15-i eseményekről szóló film gyártására a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága 4,5 milliárd forint támogatást szavazott meg. Ebből az összegből 2 milliárd forint egyedi kormányhatározat alapján nyújtott támogatás, amit Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójával indokoltak.

Úgy tűnik, nem biztos, hogy elég a támogatás, hiszen az NFI újabb 200 millió forint támogatást ítélt oda Rákay Philip és társai Petőfi-filmjének, írja a Napi.hu.

A lap hozzáteszi, hogy az itthon forgatott filmek társaságiadó-kedvezményes támogatást vehetnek igénybe legfeljebb a költségvetés 30 százalékáig, így a Petőfi-film 4,7 milliárdos gyártási költségét nézve a gyártó 1,4 milliárd forintért vehet igénybe adókedvezményes támogatást, tehát összesen 6,1 milliárdot költhetnek a film előállítására.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom