Este mutatják be Ákos Magunk maradtunk című filmjét az Urániában

2022. április 5. – 14:32

Este mutatják be Ákos Magunk maradtunk című filmjét az Urániában
Forrás: AkoxVid / Youtube

Másolás

Vágólapra másolva

Magunk maradtunk címmel kedden este mutatják be Kovács Ákos első kisjátékfilmjét az Uránia Nemzeti Filmszínházban, írja az MTI. A dalszerző, előadó 27 perces alkotása két novellája alapján készült. „A film tavaly megjelent novelláskötetem, az Ezt nem lehet megúszni következménye, abban szerepel A taxis és a Magunk maradtunk című írásom, amelyeket felhasználtam hozzá. Új kihívás, új feladat volt ez számomra” – mondta Kovács Ákos, a rendező a sajtóvetítés után.

A Magunk maradtunk egy taxisofőr monológja, amelyből saját maga és az ország több évtizedes története elevenedik meg. Ákos azt mondta, a fekete-fehér filmben benne van szülei kapcsolata, felhasználtak családi fotókat is.

„A zenén kívül mindig is próbálkoztam sokféle megjelenési formával, szerencsére a közönség ezekre velem tartott. Egyfajta energia vezérel, amely különböző műfajok kürtőin keresztül tör át. A filmben minden összekapcsolódik, ami engem érdekel”

– mondta Ákos, aki Tarkovszkij Stalkerét, Makk Károly Macskajátékát és Huszárik Zoltán Szindbádját is fontos inspirációként említette.

A film főszereplője Papp János és Piros Ildikó, csak nekik van szöveges szerepük, de feltűnik benne Nagy Mari, ifj. Vidnyánszky Attila, Trill Zsolt, Pápai Erika, Vecsei H. Miklós, Eperjes Károly és Pindroch Csaba is.

Ákos, aki nem is tartja magát zenésznek, korábban azt mondta, a filmmel régi álma vált valóra, hiszen kamaszkora óta vonzza a filmezés.

A művésznek már tavaly is erős éve volt: tavasszal ő is elkapta a koronavírust, amit szerinte amcsi pénzen kotyvasztottak a kínaiak. Arról, hogy mit élt át, egyórás videóban beszélt. Aztán nyáron, bár nem érezte úgy, hogy méltó rá, mégis megcsinálta a Budapesten tartott egyházi kongresszus himnuszát.

Előadó-művészettel foglalkozó cége, a Fehér Sólyom Bt. tavaly 40 millió forintos reklámszerződést írt alá Szerencsejáték Zrt.-vel, ahogy hasonló összegű szerződést kötöttek 2019-ben és 2020-ban is az állami céggel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!