Tarolt a Squid Game a SAG Awardson, Michael Douglas Ukrajna mellett állt ki

2022. február 28. – 11:11

Másolás

Vágólapra másolva

Átadták az amerikai film- és televíziós színészek egyesületének díjait vasárnap a kaliforniai Santa Monicában, a 28. alkalommal megrendezett SAG Awardson a tavalyi év legjobb televíziós és filmes produkcióit díjazták – írja a CNN. A Coda című dráma két, a Squid Game című sorozat pedig három díjat is elhozott, a legjobb vígjátéksorozat pedig a Ted Lasso lett.

A Squid Game az Utódlást legyőzve elhozta a legjobb a drámasorozatnak járó elismerést, a legjobb férfi és legjobb női színésznek járó díjat is a drámasorozat kategóriában. A dél-koreai sorozat annyira népszerű az egész világon, hogy bár eredetileg nem tervezték a folytatását, a Netflix megerősítette, hogy hamarosan mégis jön a második évad. A sorozatról itt olvashatják a kritikánkat, a kegyetlensége mögött felsejlő társadalmi problémákról pedig itt írtunk részletesen.

A SAG Awardson mozifilm kategóriában Will Smith lett a legjobb férfi főszereplő a Richárd királyért, a legjobb női főszereplő pedig Jessica Chastain lett a Tammy Faye szemei című filmért. Kate Winslet a Mare of Easttown című minisorozatért kapta meg a legjobb női főszereplő díját, Helen Mirren pedig életműdíjat kapott.

Az amerikai sztárvilág krémjét felvonultató eseményen több színész is kifejezte szolidaritását Ukrajnával, köztük a 77 éves, Oscar-díjas Michael Douglas is, aki az ukrán zászló mintájára kék-sárga díszzsebkendőt viselt és azt mondta, büszke az ukrán népre azért, amit most a hazájukért tesznek. Az orosz–ukrán háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt találja.

Michael Douglas büszke az ukránokra – Fotó: Patrick T. Fallon / AFP
Michael Douglas büszke az ukránokra – Fotó: Patrick T. Fallon / AFP
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!