Hivatalos: a Netflix is leokézta, jön a Squid Game második évada

2022. január 23. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

Zöld lámpát kapott a Netflix 2021-es sikerének folytatása, második évaddal tér majd vissza a Squid Game (Nyerd meg az életed!) nevű dél-koreai sorozat, írja a Variety.

A hírt a Netflix vezérigazgatója, Ted Sarandos erősítette meg. A sorozat tavaly a cég legnézettebb tévésorozata lett, Sarandos pedig úgy nyilatkozott róla, hogy „feltétlen” kap folytatást, ugyanis, mint ahogy ő fogalmazott,

„A Squid Game-univerzum még csak most kezdődött.”

A Netflix a sorozatot ráadásul a jövőben bővíthető lehetőségként tartja számon, az általuk franchise-kategóriába rakott Squid Game ugyanis szerintük több potenciállal is rendelkezik például a játékok, árucikkek terén.

Élőszereplős Squid Game egy milánói szabadulószobában – Fotó: Piero Cruciatti / AFP
Élőszereplős Squid Game egy milánói szabadulószobában – Fotó: Piero Cruciatti / AFP

A sorozat rendezője, írója, atyja, Hvang Donghjok eredetileg nem tervezett folytatással, de tavaly novemberben már arról beszélt, hogy részéről mégis tervben van az új évad. Mint mondta, úgy érzi, hogy óriási a nyomás és az érdeklődés, annyira szeretnének az emberek második évadot a sorozatból.

„Szinte úgy érzem, hogy nem hagynak nekünk más választást” – mondta, mielőtt kijelentette, hogy tényleg lesz második évad. Hozzátette, hogy egyelőre az ötletelés, a tervezés fázisánál tart, és nagyon korai még arról beszélni, mikor és hogyan valósulhat majd meg mindez. A végén még azt is elmondta, hogy a főszereplő Lee Jung-jae biztosan visszatér a folytatásban is.

A sorozatról itt olvashatják a kritikánkat, a kegyetlensége mögött felsejlő társadalmi problémákról pedig itt írtunk részletesen.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass