Grecsó Krisztiánnal, Mécs Annával és Kiss Lászlóval jön a Telex-könyv gyulai bemutatója

2022. február 15. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

A József Attila-díjas Grecsó Krisztián, a kötet címadó novelláját író Mécs Anna és a helyben élő Kiss László író részvételével Gyulán is bemutatják A fukusimai búvár és más novellák című Telex-antológiát most pénteken. A Telextárcák rendszeres szerzői február 18-án a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban beszélgetnek majd a Telex első, tavaly októberben megjelent novelláskötetéről, amibe több gyulai kötődésű írás is bekerült.

Az esemény délután öt órakor kezdődik a Simonyi-olvasóteremben, a házigazda pedig a kötet szerkesztője, Haász János lesz. A járványügyi szabályok miatt a rendezvényen való részvétel csak védettségi igazolvány és személyi igazolvány felmutatásával lehetséges.

A könyv, amelyet a tavaly őszi Margó fesztiválon mutattunk be, a 2020 decemberében indult Telextárcák sorozatból válogatott írások mellett öt, eddig még sehol nem publikált novellát is tartalmaz. Az írások hangulata, tartalma és nyelvezete is változatos: gyerekkori álmok, édes és keserű múltidézés; rettegő nők; kézműves sörrel találkozó közmunkások; egy asszony, aki három üveggel vesz mindennap; a pénteki ember, aki enyhíti a karanténmagányt; a főnök, aki tudja a víziót, csak a nevünket nem; egy fahíd, amiről nem tudjuk, elválaszt vagy összeköt.

Az antológiában összesen huszonhárom kortárs író huszonnyolc novellája olvasható. A szerzők között ott vannak a kortárs magyar prózairodalom legismertebb szerzői, köztük A fehér király című regényével világhírűvé lett Dragomán György vagy a közelmúltban svájci irodalmi díjban részesült Bán Zsófia. A teljes névsor ábécésorrendben: Bán Zsófia, Benedek Szabolcs, Biró Zsombor, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Egressy Zoltán, Grecsó Krisztián, Haász János, Harag Anita, Háy János, Kalapos Éva, Kiss László, Kiss Tibor Noé, Lackfi János, Mán-Várhegyi Réka, Maros András, Mécs Anna, Méhes Károly, Szabó T. Anna, Szántó T. Gábor, Szív Ernő, Tóth Krisztina és Vass Norbert. A novellákat Fillér Máté és Rostás Bianka illusztrálta, a kötet olvasószerkesztője Rácz Attila.

Fotó: Ajpek Orsolya / Telex
Fotó: Ajpek Orsolya / Telex

A könyv megvehető a Telex shopjában online, de személyesen is megvásárolható a Pozsonyi úti Láng Tékában; ára 2999 forint.

A Telex.hu nem sokkal a 2020. őszi indulása után felvállalta azt a küldetést, hogy a tárcanovella műfajának és így a kortárs magyar prózaíróknak tartósan, heti rendszerességgel, minden szombaton megjelenési lehetőséget biztosítson az online médiában. Célunk, hogy közelebb vigye a szépirodalmat az olvasók széles táborához. Ennek a törekvésünknek az eredménye a most megjelent könyv is, amely reményeink szerint egy hosszabb sorozat első állomása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!