A Vígszínház megbocsátott a színházat több posztban is bíráló, majd a posztokat eltüntető és bocsánatot kérő színészének

2021. december 21. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

Lezajlott a Wuderlich József elleni belső vizsgálat, a felfüggesztett színész bocsánatkérését a vezetőség elfogadja, visszatérhet a színpadra.

Lezajlott a Wunderlich József Vígszínházzal kapcsolatos korábbi bejegyzései miatt indított belső vizsgálat – adta hírül a Vígszínház. „A színművész bocsánatot kért kollégáitól, az egész társulattól és a színháztól, amit a vezetőség elfogad. A munkáltatói döntés értelmében Wunderlich József december 27-én tér vissza a színpadra, a Lóvátett lovagok című előadásban. Bízunk benne, hogy a Vígszínház és közössége megtartó erő tud lenni ebben a helyzetben is” – áll a Rudolf Péter vezette fővárosi színház sajtóközleményében.

Wunderlich József, a Vígszínház társulatának tagja egy kívülről nem könnyen érthető kommunikációs sasszét folytatott az elmúlt hetekben, melynek során többször bírálta a saját színházát a Facebook-posztjaiban, majd a posztokat nem sokkal a publikálásuk után eltüntette, és bocsánatot kért a Vígszínháztól.

Wunderlich József A nagy Gatsby című regényből készült színmű próbáján 2019-ben – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Wunderlich József A nagy Gatsby című regényből készült színmű próbáján 2019-ben – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A színész előbb november 25-én egy hosszú bejegyzésben többek között arról írt, hogy szerinte a Vígszínházban a terjedő koronavírus-járvány ellenére nem figyeltek eléggé az ott dolgozók egészségére. A színész néhány órával később törölte a posztját. Rudolf Péter, a színház igazgatója a Telexnek akkor azt mondta: döbbenten olvasta az írást, és veszélyesnek tartja a pánikkeltést egy ilyen helyzetben. Wunderlich egy újabb bejegyzésben hamarosan elnézést kért mindenkitől, amiért nyilvánosan írt a Vígszínház ügyeiről, de egyúttal egy újabb ügyet hozott fel, és arról írt, hogy egy fiatal kolléganője azért nem fogja Nyinát játszani Csehov Sirályában, mert nem szeretne vetkőzni a Vígszínház színpadán, majd hozzátette, hogy a színésznőt ezért kemény mondatokkal alázta meg a darab rendezője. Wunderlich később ezt a posztját is eltűntette, és újra elnézést kért a kirohanásaiért.

A Vígszínház Wunderlich posztjai miatt színészgyűlést, majd társulati ülést is tartott, a színész ezeken kinyilvánította, hogy hibázott, bocsánatot kért a vezetőségtől és a kollégáktól. Wunderlichet ezután a színház felfüggesztette, és belső vizsgálatot rendelt el. Ez zárult le most, így két hét után a színész visszatérhet. A Vígszínház sajtóközleménye szerint az ügyben további nyilatkozatot nem kívánnak tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!