Belső vizsgálatot indított a Vígszínház Wunderlich József kirohanásai miatt, két hétre felfüggesztették a színészt

2021. december 3. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Belső vizsgálatot indított a Vígszínház Wunderlich József Facebook-bejegyzései miatt. „Jelenleg annyit tudunk közölni, hogy egyelőre a következő két hétben Wunderlich József szerepeit beugrásokkal kollégái veszik át” – idézi a színház pénteki közleményét a Hvg.hu.

A Vígszínház társulatának tagja, Wunderlich József november 25-én egy hosszú bejegyzésben többek között arról írt, hogy szerinte a Vígszínházban a terjedő koronavírus-járvány ellenére nem figyeltek eléggé az ott dolgozók egészségére. A színész néhány órával később törölte vagy nem nyilvánosra állította át ezt a posztot.

Rudolf Péter, a színház igazgatója a Telexnek reagált a színész posztjára, és azt mondta: döbbenten olvasta az írást, és veszélyesnek tartja a pánikkeltést egy ilyen helyzetben. Hozzátette, hogy a Vígszínházban a járvány időszaka alatt a hivatalos járványügyi protokoll elvárásainak és útmutatásainak megfelelően jártak el. Rudolf reakcióját hosszabban itt érheti el.

Wunderlich József Andrej szerepében a Háború és béke című színdarab próbáján a Vígszínházban 2017-ben – Fotó: Mónus Márton / MTI
Wunderlich József Andrej szerepében a Háború és béke című színdarab próbáján a Vígszínházban 2017-ben – Fotó: Mónus Márton / MTI

Wunderlich egy újabb bejegyzésben elnézést kért mindenkitől, amiért nyilvánosan írt a Vígszínház ügyeiről. Ebben a posztban egyébként arról is írt, hogy egy fiatal kolléganője azért nem fogja Nyinát játszani Csehov Sirályában, mert nem szeretne vetkőzni a Vígszínház színpadán, majd hozzátette, hogy a színésznőt ezért kemény mondatokkal alázta meg a darab rendezője. Wunderlich később ezt a posztját is eltűntette, és újra elnézést kért a kirohanásaiért.

A Vígszínház a pénteki közleményben kiemeli, hogy Wunderlich posztjai miatt színészgyűlést, majd társulati ülést is tartottak. „A színész mindkét alkalommal kinyilvánította, hogy hibázott, bocsánatot kért a vezetőségtől és a kollégáktól. Elismerte, hogy súlyos károkat okozott a Vígszínháznak” – írják.

„Belső vizsgálatokat indítottunk, amelyek lezárásáig nem tudunk felelősen nyilatkozni konkrétumokról. Jelenleg annyit tudunk közölni, hogy egyelőre a következő két hétben Wunderlich József szerepeit beugrásokkal kollégái veszik át. Két premierre – Party és Sirály – is készülünk, de mindennél fontosabbnak tartjuk, hogy a társulatban megteremtsük a békét, ami a közelmúltban történtek után nem könnyű feladat”

– áll a közleményben. Arról egyelőre nincs szó, hogy Wunderlichet elbocsátanák a színházból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!