Helyi népszavazáson dönthetnek az újbudaiak arról, melyik közterület kapja Törőcsik Mari nevét

2021. december 17. – 21:22

Másolás

Vágólapra másolva

A XI. kerületi képviselő-testület idei utolsó ülésén úgy döntött, kezdeményezi a fővárosnál, hogy közterületet nevezzenek el a tavasszal elhunyt legendás művészről, Törőcsik Mariról – közölte Facebook-oldalán László Imre. Újbuda DK-s polgármestere kiemelte ugyanakkor:

az újbudaiak dönthetik el, hogy melyik helyszín lenne erre a legméltóbb.

Az újbudai önkormányzat tehát népszavazási kezdeményezést ír ki, melyik közterület kapja Törőcsik Mari nevét. A színésznő, aki tavasszal halt meg, több évig élt a XI. kerületi Vincellér utcában, a kerület díszpolgára is.

A Törőcsik Mari nevét viselő helyszínlehetőségek között szerepel

  • az Etele tér,
  • a Függetlenségi Park,
  • a Feneketlen tó körüli terület, valamint
  • az Etele park

át-, illetve elnevezése is.

A tervek szerint lehet majd interneten, levélben és személyesen is szavazni. Hamarosan tájékoztatják a lakosokat a részletekről, hogyan adhatják le javaslataikat január végéig.

Törőcsik Mari háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő, a Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A Vas megyei Velem polgármestere, Bakos László már tavasszal, Törőcsik Mari halálát követően arról beszélt, hogy szeretne szobrot állítani a nemzet színészének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!