Közösségi gyűjtés indult Kandeh Evelyne temetésére

2021. október 29. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva

Disclaimer: A gyűjtés kezdeményezőjének kérésére cikkünket címlapunkról és Facebook-oldalunkról is leszedtük. Mint írta, a kezdeményezést nem publikusnak szánták.

Közösségi gyűjtés indult az október közepén meghalt énekesnő, Kandeh Evelyne temetésére és búcsúszertartására. A 37 évesen rákbetegségben meghalt Evelyne barátai és családja nevében indult GoGetFunding-oldalon 2 millió forintot szeretnének összegyűjteni.

Ebből az összegből finanszíroznák a temetési szertartás és a nyilvános búcsúszertartás költségeit, a sírhely díszítését, és annak megváltását is 25 évre. Ez összességében 1,5-1,7 millió forint körüli kiadás lenne, de számolnak az esetlegesen felmerülő pluszköltségekkel is, a temetés után fennmaradó összeget pedig annak a Szikra Tehetséggondozó Egyesületnek ajánlanák fel, aminek Kandeh Evelyne is a nagykövete volt.

Ahogy arról beszámoltunk, a Megasztár első, 2003-2004-es szériájában felfedezett énekesnő október közepén halt meg 37 éves korában. Mint kiderült, Kandeh Evelyne már több mint egy éve küzdött a rákkal, halála előtt pedig ő maga és az orvosai is bíztak abban, hogy a fiatal szervezete legyőzi a betegséget.

Az 1984-ben született Kandeh Evelyne ének-zene tagozatos általános iskolába járt Pécsen, több évig énekelt kórusokban, és nyolc évig csellózott is. Tagja volt a Liszt Ferenc Zeneiskolának, ahol zeneirodalmat, zeneelméletet és szolfézst tanult. 14 éves korától a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumába járt, ahol többek között focizott és kórusban énekelt. A TV2 Megasztárjának első szériájában a negyedik helyig sikerült eljutnia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!