Meghalt Kandech Evelyne, egykori megasztáros énekesnő

2021. október 16. – 11:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egykori megasztáros énekesek közölték a Facebookon a hírt, hogy 37 éves korában meghalt Kandech Evelyne énekesnő. Tóth Vera azt írta,

„drága Evelyne… Énekeld tovább az angyalokkal a Csillagdalt… 😞 Nyugodjék békében örökké lázadó lelked… Kandech Evelyne élt 37 évet. Döbbenet.”

Tóth Vera testvére, Tóth Gabi azt írta, „Nincsenek szavak… Evelyne🙏🏻😭”. Gál Csaba Boogie Evelyne-nel közösen előadott számukkal, Ákos 7 másodperc az élet című dalával búcsúzott az énekesnőtől. A szintén egykori megasztáros Torres Dani a Facebook-oldalán emlékezett meg róla,

„a halál a legkegyetlenebb tükör. Beleordítja az arcunkba, mennyire fontos az, hogy élünk, és tehetünk. Bármit. Kandech Evelyne hazatért. Mi itt maradtunk. De az Öreg összeköt minket örökre. ❤️”

A TV2 a közösségi oldalon azt írta, „megrendülve és mély fájdalommal értesültünk a hírről, hogy a csodás hangú énekesnő, Kandech Evelyne életének 37. évében elhunyt. A TV2 őszinte részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak”.

A 37 éves énekesnő halálának oka egyelőre nem ismert.

Kandech Evelyne 1984-ben született. Ének-zene tagozatos általános iskolába járt Pécsett, több évig énekelt kórusokban, és nyolc évig csellózott is. Tagja volt a Liszt Ferenc Zeneiskolának, ahol zeneirodalmat, zeneelméletet és szolfézst tanult. 14 éves korától a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumába járt, ahol többek között focizott és kórusban énekelt, írja róla a Wikipedia.

Forrás: Kandech Evelyne Facebook-oldala
Forrás: Kandech Evelyne Facebook-oldala

A középiskola után felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem teológia szakára, amit nem kezdett el. Munkát vállalt, hogy finanszírozni tudja a tanulmányait, mellette felvételizett a Pázmány Péter Tudományegyetem hebraisztika szakára, mert érdekelte a zsidó vallás és hagyományok. Próbálkozott felvételivel a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical-operett szakára, sikertelenül.

Közben klasszikus zenei formációkkal dolgozott együtt, majd a könnyűzene felé fordulva hangjával a Mindig Más nevű trip-hop csapatot erősítette. 2003-ban és 2004-ben szerepelt a TV2 Megasztár első szériájában, ahol a legjobb 12 közé jutott. A tehetségkutató műsor döntőjébe az Asian Dub Foundation 1000 Mirrors c. számával jutott be. A 8. döntőben Ganxsta Zolee-val énekelt duettet, I'm real címmel. A 4. helyig sikerült eljutnia.

A Megasztár után végigturnézta az országot a megasztáros csapattal, később zenés darabokban szerepelt a Ruttkai Éva Színházban (Slágerkoktél és Apácashow), majd önálló zenés-mesés gyermekműsora volt Evelyne Babaháza címmel a Szerencsi Éva Stúdióban. Gyermeklemeze Buli Suli címen jelent meg.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!