Britney Spears apja kérvényezte, hogy több mint tíz év után ismét a lánya dönthessen az életéről és pénzügyeiről

2021. szeptember 8. – 08:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha a lánya ezt szeretné, akkor legyen így, irányítsa ő az életét, a döntéseit, hiszen ő mindig is a lánya érdekeit nézte – tolmácsolta Britney Spears apjának véleményét ügyvédje azután, hogy Jamie Spears kedden hivatalosan kérvényezte az illetékes bíróságtól: szüntessék meg lánya gondnokság alá helyezését – írja az Associated Press. Hogy ezért Jamie Spears kér-e valamit cserébe, egyelőre nem tudni, de a korábbi hírek arról szóltak, hogy kétmillió dollárt akart kicsikarni lányától ellentételezésként azért, hogy a jövőben már nem ő kezeli majd az énekesnő pénzügyeit. A Britney Spears magánéletét érintő döntésekről már 2019 óta nem Jamie Spears, hanem egy kirendelt felügyelő dönt.

A 39 éves énekesnő karrierjét több mint egy évtizede nyilvános összeomlások és pszichiátriai kezelések szakítják meg. A gyerekeit veszélybe sodorta, egyikőjükkel az ölében vezette az autóját, másik alkalommal ismeretlen szer hatása alatt bezárkózott egy szobába, ahonnan mentők vitték el. Nem sokkal később leborotválta a haját, és még kopaszon rátámadt egy fotós autójára egy összecsukott esernyővel. A színésznő összeomlásairól és apjának gondnokságáról egy dokumentumfilm is készült, melyre Britney Spears azt reagálta, hogy nagyon kínosnak találja, mert hamis színben tüntették fel őt. Az énekesnő a fentiek miatt 2009-ben került az apja gondnoksága alá.

Az elmúlt tizenhárom évben Spears hiába keresett dollármilliókat, egyáltalán nem rendelkezhetett a vagyona felett, az üzleti döntéseit apja hozta meg helyette. Végül jogi útra terelte a gondoksága kérdését. Az egyik bírósági meghallgatáson egy bántalmazó, önkényes viszonyként írta le gondokságát, ami szerinte traumatizálta őt. Azt is állította, hogy begyógyszerezték, szándéka ellenére kellett fellépnie, és úgy kellett fogamzásgátló spirált viselnie, hogy közben gyereket akart.

Végül apja, Jamie Spears augusztusban nyújtott be hivatalos papírt arról, hogy többévnyi huzavona után hajlandó lemondani a lánya 60 millió dolláros vagyonának kezeléséről. Akkor pontos időpontot nem jelölt meg erre vonatkozóan, csak annyit közölt, hogy ez azután fog megtörténni, ha tisztázzák a függőben lévő kérdéseket, köztük a pénzügyi elszámolást is.

„Miután végre elismerte, hogy a gondnoksági ideje lejárt, Spears úr köteles feltétel nélkül lemondani erről, anélkül, hogy bármi mást ki akarna még kicsikarni a lányától. Valójában Spears úrnak most azonnal le kellene mondania a gondokságról, és ha ezt nem teszi meg, akkor a bíróságnak szeptember 29-én fel kell függesztenie azt” – írta erre reagálásként az énekesnő ügyvédje egy beadványban. Az egyre vitatottabbá váló ügyben a következő bírósági meghallgatás szeptember 29-én lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!