Kivonulna Britney Spears gondnokságából a pénzügyeiért felelős vagyonkezelő cég

2021. július 2. – 18:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Bessemer Trust, amely tavaly lett Britney Spears pénzügyeinek társfelügyelője, jelezte, hogy ki akar szállni az énekesnő gondnokságából, miután Spears múltheti vallomása szerint ellenezte a megállapodást, írja a Guardian.

Mint korábban megírtuk, a 39 éves világsztár karrierjét több mint egy évtizede pszichiátriai kezelések szakítják meg, az első nagy nyilvános összeomlása után került apja gondnoksága alá, de azt állítja, most már képes lenne a saját életét irányítani, és szabad szeretne lenni. A gondnokság alóli felszabadításáért rajongói mozgalmat indítottak.

A közelmúltig a gondnokság pénzügyi és személyes ágáért is Spears apja, Jamie Spears volt a kizárólagos felelős. Tavaly aztán az énekes ügyvédje egy beadványban jelezte a hatóságok felé: Britney Spears ellenzi, hogy továbbra is az apja legyen a gyámja, és hogy nem hajlandó fellépni, ha továbbra is ő irányítja a karrierjét.

Februárban engedélyezték, hogy egy vagyonkezelő cég, a Bessemer Trust társfelügyelőként lépjen be Spears gondnokságának pénzügyi ágába, de Jamie Spears továbbra is a fő gondnok maradt. Britney-ék novemberben azt is kérvényezték, hogy az apát teljes egészében távolítsák el a konstrukcióból, és legyen csak a Bessemer Trust a pénzügyi gondnok, azonban ezt szerdán a bíróság visszautasította.

Ezt bonyolítja most az, hogy a Bessemer Trust csütörtökön egy bírósághoz intézett beadványban kérte a bírót, hogy hagyja jóvá lemondásukat az ügyről, „megváltozott körülményekre” hivatkozva, köztük arra, hogy „a gondnokolt állítása szerint a gondnokság alatt álló helyrehozhatatlan kárt szenvedett az érdekeiben”.

Britney Spears június 24-i bírósági tárgyalásán arról vallott, hogy apja gondnoksága alatt akarata ellenére kényszerítették a lítium nevű gyógyszer szedésére, megakadályozták abban, hogy megházasodjon, és abban is, hogy eltávolítson egy fogamzásgátló eszközt, hogy megpróbálhasson gyermeket vállalni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!