Bocsánatot kért Cher, amiért felvetette, hogy ő meg tudta volna menteni George Floydot

2021. április 5. – 13:05

Másolás

Vágólapra másolva

Bocsánatot kért a legendás énekesnő, Cher, amiért azt állította korábban Twitteren, hogy képes lett volna megakadályozni George Floyd halálát.

A 46 éves Floyd tavaly májusban halt meg, miután egy rendőr, Derek Chauvin közel kilenc percig térdelt a nyakán. A férfi halála volt az egyik szikrája a Black Lives Matter-mozgalomnak, aminek célja a feketék elleni rendőri brutalitás és a rendszerszintű rasszizmus megszüntetése lett. Chauvin tárgyalása jelenleg is tart.

Cher pénteken posztolta, szintén a Twitterre, hogy ha aznap Minneapolisban lett volna, akkor meg tudta volna menteni Floydot. Az üzenete valahogy úgy szólt, hogy beszélt az édesanyjával, aki éppen Chauvin tárgyalásáról nézett valamit a tévében, mire Cher azt mondta neki, hogy

Tudom, hogy ez ŐRÜLTSÉGNEK hangzik, de csak arra tudtam gondolni, hogy ha ott lehettem volna, segíthettem volna.

Cher már erre az azóta törölt posztra is rengeteg negatív reakciót kapott, de ezt tetézte azzal, hogy egy olyannal folytatta, amiben azt írta le többek között, hogy

Ti nem tudjátok, hogy én mit csináltam, ki vagyok, vagy miben hiszek. TUDOK, TUDTAM, ÉS FOGOK… SEGÍTENI.

Cher végül nem sokkal később bocsánatot kért, miután beszélt a barátnőjével, Karennel erről az egészről. Azt sajnos nem tudni, hogy ki az a Karen, de az énekesnő elmondta neki, hogy mi történt, és rájött, hogy ha az ember nem tudja, hogy miket nem mondhat, akkor azzal felbőszítheti az embereket. De esküszik az élő Istenre, hogy őszintén sajnálja, ha bárkit megsértett a fekete közösségben.

Cherrel és az eredeti posztjával szemben a leggyakoribb kritika az volt az úgynevezett fehér megváltó szerepében tetszelgett. Ezt a kifejezést azokra szokták használni, akik általában azért segítenek a fekete közösségeken, hogy saját maguknak kovácsoljanak előnyt belőle, az énekesnő még ezt azzal is tetézte, hogy egy olyan esetben tette, ami már régen lezajlott, ezért gyakorlatilag elméletileg, feltételesen, visszamenőleg viselkedett így, egy olyan esetben, amiben egy ember meghalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!