Mégis megjelent a Partizán dokufilmje, amit az SZFE elfoglalásáról készített

2021. április 2. – 18:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Partizán készített egy egészestés dokumentumfilmet az SZFE elfoglalásáról, amiben az ellenállás új formáinak kitalálása, a Titkos Egyetem dal megszületése és természetesen az is benne van, hogyan kezdődött az egyetemfoglalás.

A filmet viszont nem tudták bemutatni a tervezett időben, mert közben vita alakult ki a Partizán készítői és a freeSZFE közösség között.

Április 2-án este viszont mégis megjelent a film – derült ki a Partizán posztjából.

Hatala Noémi és stábja a nyári előkészületektől, az egyetem elfoglalásán át egészen a többezres élőlánc megszervezéséig a hallgatók egy csoportját követte végig.

Aztán a tervezett bemutató helyett arról posztolt a Partizán, hogy nem tudják bemutatni a filmet, mert ahhoz a freeSZFE közösség nem járult hozzá. Azt írták, az egyesület nem járult hozzá a közléshez, és ennek nem kellene kötelező érvénnyel bírnia döntésükre, ők azonban mégis megértik a döntést, és egyelőre nem mutatják be a filmet.

Később az egyesület pontosított, hogy nem ők nem járultak hozzá a filmhez. „Nem a freeSZFE közösség hozzájárulása szükséges a Partizán Hülye fiatalság című filmjének közléséhez, hanem a szereplők személyes hozzájárulása a róluk készült felvételek felhasználásához” – írta akkor az egyesület.

Hozzátették, „a Freeszfe Egyesület és az SZFE HÖK az elmúlt két hetet azzal töltötte, hogy felhívja a gyártócég és az alkotók figyelmét a szereplők jelentős részének joglemondó nyilatkozatainak hiányára, valamint meggyőzze őket ezek beszerzésének szükségességéről”.

A mostani bemutatóról annyit tudtunk meg, hogy a Partizán értesítette a freeSZFE közösséget, hogy ma este bemutatják a filmet. A korábbi összeugrás óta nem sok kommunikáció volt a két fél között, a freeSZFE részéről annyit tudtunk meg, hogy a film végleges verzióját még ők sem látták, viszont arról értesültek, hogy a Partizán stábja több emberrel is beszélt, akik benne voltak abban a körben, akiktől be kellett szerezni a joglemondó nyilatkozatokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!