Nem igazán tudott érdemben reagálni a kormány a Hétköznapi Csalódások botrányos raktárkoncertjére

2021. február 17. – 17:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Először reagált bármilyen szinten is a kormány a Hétköznapi Csalódások botrányos raktárkoncertjére, amelyből cenzúrázták a kormánynak kényelmetlen részeket, és a stáb bohócát, akit a felvétel után két nappal a saját lakása előtt bántálmaztak ismeretlenek. A 24 írja, hogy Vadai Ágnes, a DK képviselője tette fel azt a kérdést a miniszterelnöknek, hogy valóban cenzúrázták-e a Hétköznapi Csalódások raktárkoncertjét.

Az állami szervezésű, elvileg a zeneipar, de valójában a NER gazdasági holdudvarának a támogatására létrehozott raktárkoncerteken fellépő zenekarok koncertjéről felvétel készül, amelyet az Antenna Hungária felületén tesznek nyilvánossá, azonban a Hétköznapi Csalódások fellépésének csak egy erősen cenzúrázott változatát tették fel. Ebből hiányoznak az olyan számok, mint a miniszterelnökről szóló Viktor, a Geciország, az Abszurdisztán, illetve igyekeztek úgy vágni az adást, hogy ne látszódjon a frontemberen látható „Soros” felirat. A produkció része volt egy bohócot alakító színész is, akit teljes egészében kivágtak a műsorból, majd állítása szerint két nappal később megverték a lakhelye előtt.

Vadai kérdésére a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, Fónagy János válaszolt.

A végleges koncertfelvétel a kérdéses zenekarral kötött megállapodásnak megfelelően, többszöri és előzetes egyeztetés alapján, a zenekar előzetes jóváhagyásával készült el. A végleges anyagot pedig a zenekar – ugyanúgy, mint az összes előadó – megtekintette, elfogadta és jóváhagyta

Fónagy állítása egyébként igaz, csakhogy maga a zenekar sem tagadta soha, hogy tudtak volna arról, hogy éppen a kormánynak a legkényesebb számokat és részleteket tüntették el a végleges felvételből. Ahogy azt a cikkünkben a zenekar menedzsere is elmondta

ultimátumot kaptak, hogy vagy elfogadják azt a verzióját a videónak, amit ők akarnak, vagy az egészből nem lesz semmi.

Így gyakorlatilag Fónagy csak azt ismerte el, hogy a zenekar cenzúrázása a zenekar beleegyezésével történt. A zenekar egyébként később eljátszotta, felvette és feltöltötte ugyanazt a koncertet, amit az állami Antenna Hungária kicenzúrázott, ez a felvétel itt tekinthető meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!