Stork Natasa Európa legígéretesebb színészei között

2021. január 12. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

Stork Natasát is beválogatták Európa tíz ígéretes színésztehetsége közé, írja az MTI.

A filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion minden évben kiválogatja azokat a tehetséges színészeket, akiket a Shooting Stars nevű programmal bemutatnak a nemzetközi filmes szakmának, ide került most a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film főszereplője.

A háromnapos szakmai programot idén a koronavírus-járvány miatt online tartják meg. Magyarországról korábban Oroszlán Szonját, Ónodi Esztere, Gryllus Dorkát, Hámori Gabriellát, Nagy Zsoltot és legutóbb 2018-ban Tenki Rékát válogatták be a programba.

Stork a Felkészülésben nyújtott alakításásáért Antalya, Valladolid és Les Arcs nemzetközi filmfesztiválján is elnyerte a legjobb színésznő díját. Emellett a film Magyarország hivatalos nevezettje a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára.

Horvát Lili filmjének főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült. A film operatőre Maly Róbert volt.

A történet szerint Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A film elnyerte a Gold Hugó-díjat Chicagoban és a Fipresci-díjat a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!