Legjobb új rendező kategóriában díjat nyert Horvát Lili a Chicagói Filmfesztiválon

2020. október 24. – 10:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Horvát Lili, a Felkészülés a meghatározatlan ideig tartó együttlétre film rendezője nyerte az Arany Hugo-díjat a legjobb új rendező kategóriában a Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus dráma korábban már bemutatkozott a velencei, és a torontói filmfesztiválokon is. Október elején pedig Stork Natasa nyerte a legjobb színésznő díját a film főszerepéért az 57. Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon Törökországban.

A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült. A film operatőre Maly Róbert volt.

A történet szerint Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A filmet eddig már több mint 10 ezren látták a hazai mozikban.

(Címlapkép: Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. Forrás: Youtube)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!