A legjobb színésznőnek járó díjat kapta Stork Natasa az antalyai filmfesztiválon

2020. október 11. – 11:29

frissítve

A legjobb színésznőnek járó díjat kapta Stork Natasa az antalyai filmfesztiválon

Másolás

Vágólapra másolva

Stork Natasa nyerte a legjobb színésznő díját Horvát Lili rendező Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje főszerepéért szombat este az 57. Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon Törökországban, közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus dráma korábban már bemutatkozott a velencei, és a torontói filmfesztiválokon is. A törökországi fesztiválon a nemzetközi szakmai zsűri elnöke Ada Solomon román producer, az Európai Filmakadémia elnökhelyettese volt.

Stork Natasa a díj átvételekor azt mondta: „Ez az első alkalom, hogy főszerepet játszhattam egy nagyjátékfilmben. Hihetetlen utazás volt egy szerelmes lélek mélyére. Horvát Lili volt a kalauzom ebben a rejtélyes világban – nagyon hálás vagyok neki a rendkívül érzékeny és intelligens útmutatásáért”.

A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült. A film operatőre Maly Róbert volt.

A történet szerint Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A filmet eddig már több mint 10 ezren látták a hazai mozikban.

(Borítókép: Stork Natasa Horvát Lili rendező Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjében. Fotó: Nemzeti Filmintézet)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!