Horvát Lili filmjét nevezi Magyarország idén az Oscarra

2020. november 23. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje képviseli Magyarországot a 93. Oscar-versenyben a „nemzetközi film” kategóriában – írja a hvg.hu.

Arról, hogy melyik film képviselje hazánkat, idén egy hattagú bizottság döntött, amelyben a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai közül Fonyódi Tibor, Káel Csaba, Kálmán András és Pesti Ákos, valamint Bereczki Csaba, az NFI Nemzetközi jogértékesítési és képviseleti igazgatója és Novák Emil operatőr vett részt.

A film Mártáról, a negyvenéves idegsebészről szól, aki szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor, előbbi az alakításával elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat az antalyai filmfesztiválon. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült. A film operatőre Maly Róbert volt.

Horváth Lili filmje ezen kívül elnyerte az Gold Hugó díjat Chicagoban és a Fipresci-díjat a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!