Vajna Tímea barátnője is kapott támogatást a Nemzeti Filmintézettől

2020. október 21. – 15:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilvánosságra hozta októberi mozifilmes döntéseit a Nemzeti Filmintézet (NFI). A határozat szerint a forgatókönyv fejlesztési pályázatok közül hat pályázóból egyet bírált el pozitívan az NFI: a Ne szólj hozzám címűt. Ezt a pályázatot a Close-up Kft. adta be, aminek tulajdonosa Sárosi Mónika.

Ő az, aki a sajtóban pár éve csak Vajna Tímea barátnőjeként jelent meg, akkor még egy másik, több tízmilliós nyereségű cége kapcsán, amivel egy 674 milliós állami megbízás is az ölébe pottyant. Sárosi egyébként 2016-ig Vajna Tímea üzlettársa is volt annak szépségversenyes cégében. A Close-up nem először kap támogatást az NFI-től, az idén támogatott forgatókönyv első változatára pedig 2 millió forintot szánt az intézet. A forgatókönyvet Habony Mária írja majd, a film leendő producere pedig Sárosi lesz.

Sárosi cége mellett nyert támogatást az elfogadott forgatókönyvek kategóriában például Az árva, aminek egyik forgatókönvírója az Oscar-díjas Saul fiának rendezője, Nemes Jeles László, míg a másik Clara Royer (ez a páros írta a Saul fia forgatókönyvét is). Az NFI emellett elfogadta a végleges forgatókönyvét például a dr. Takó Sándor producer által benyújtott „A közönség sohasem téved – A Zukor és Fox sztori” című filmnek is. Takó volt a producere korábban egyébként a 20 perces magyar filmnek, a Puskás Öcsi és a barátai – A rongylabdának is.

Az NFI a mozifilmes bírálatok előtt pár nappal hozta nyilvánosságra a tévéfilmes döntéseit:

  • Itt írtunk arról, hogy többek között Bayer Zsolt is támogatást kapott Orbán Balázs nyomában című tévéfilmsorozatára;
  • Itt pedig arról, hogy Vidnyánszky és az énekes Kovács Ákos is rendezhet majd a jövőben az NFI támogatásával.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!