300 millióból rendezhet tévéfilmet Bayer Zsolt

2020. október 20. – 13:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Filmintézet szeptember 8-i döntése alapján az „egyedi döntések” elnevezésű pályázatok között két tévéfilm kapott többmilliós támogatást az NFI-től, írja a 24.hu. Az egyik A teremtés koronája című pályázat, ami több mint 216 millió forintból készülhet majd el, a másik pedig az Orbán Balázs nyomában című, ami közel 300 millió forint támogatást kapott.

Utóbbi filmnél rendezőként Bayer Zsolt neve szerepel, a pályázatot pedig a Mega Film Kft. nyújtotta be. A Mega Film Kálomista Gábor szuperproducer filmgyártó cége, a 19. századi erdélyi íróról szóló film producere is Kálomista lesz.

A Mega Film nyert emellett még egy kategóriában, 8 millió támogatást kapott tartalomfejlesztésre a televíziós sorozatok között. Az Árpádok címet viselő produkciónak Gulyás Buda lesz a rendezője. A több évaddal készülő a leírás szerint

„a magyar történelem kiemelkedő korszakának, az Árpádházi királyok lélegzetelállítóan izgalmas, nagyszerű fordulatokban bővelkedő évszázadait dolgozza fel.”

Ahogy arról írtunk, az NFI közzétett egy 37 tételes listát leírásokkal együtt arról, milyen műveket támogatott a szeptemberi döntésekor. Ezek között szerepel például Kovács Ákos zenész A taxis című műve, ami egy monologizáló taxisról szól, akinek útja nemcsak „Budapesten át, hanem a magyar félmúlton keresztül vezet”. De rendez sorozatot például Vidnyánszky Attila is „Pro Liberté!” címmel a Rodostóban haldokló II. Rákóczi Ferenc fejedelem visszaemlékezéséről. A Honfoglalás című filmet és a Trianon, valamint a Vérző Magyarország című dokumentumfilmet rendező Koltay Gábor is új művel térhet vissza, ő Szegény Sudár Anna címmel forgat majd, a film „Erdélyben, a ’80-as évek végtelennek tűnő diktatúrájának lélekölő reménytelenségében” fog játszódni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!